Resor till Funchal

På en resa till Funchal, Madeiras största stad, får du uppleva en unik kombination av historia, kultur och ett frodigt landskap. Utforska den charmiga gamla stadskärnan, imponerande arkitektur, färgglada marknader och fantastiska naturupplevelser. Boka en billig resa till Funchal med Solfaktor. 

Funchal som resmål

Funchal är en stad på Madeiras södra kust, ön som ligger i Atlanten och tillhör Portugal. Funchal är huvudstaden i regionen Madeira och staden har över 100 000 invånare. Den ligger vackert med vitkalkade hus, omgivna av höga berg och djupa dalar med frodig natur som bjuder in till en unik blandning av historia, kultur och ett naturskönt landskap. De sista årtiondena har Funchal blivit ett populärt resmål, som lockar till dig tusentals resenärer varje år.

Strandliv och attraktioner i Funchal

För dig som önskar att njuta av sol och bad på semestern i Funchal, är ett besök till Barreirinha Beach Complex att rekommendera. Här hittar du en pool fylld med havsvatten, solsängar, soldäck och direkt tillgång till havet. Du kan också besöka Praia Formosa, som är den största offentliga stranden i staden, och består av flera små bukter med svart, vulkanisk sand. En trevlig plats att njuta av solen på, samt bada och ta en drink på en av strandbarerna. 

Det finns många spännande attraktioner i Funchals gamla stadsdel, som också är känd som Zona Velha. Här hittar du bland annat katedralen i Funchal och klostret Santa Clara som också är värda att besöka. Du kan promenera runt på mysiga kullerstensgator och beundra historiska byggnader, imponerande arkitektur och ta turen förbi trevliga marknader.

Tycker du om fart och spänning kan du ta en tur med linbanan från Funchal centrum till toppen av Monte-berget för att njuta av panoramautsikten över staden och havet. På toppen av Monte-berget kan du besöka Monte Palace tropiska trädgård och ta en spännande slädtur ner för de branta gatorna.

>> Läs mer om din resa till Portugal

>> Läs mer om din resa till Madeira

När är det bäst att resa till Funchal?

Funchal har ett subtropiskt klimat som ger behagliga temperaturer året runt. På sommaren, från maj till september, är det varmt och torrt med temperaturer som når runt 25 grader. Vintermånaderna från oktober till april är milda, men utsatta för nederbörd, framförallt i regnperioden mellan november och februari. Högsäsongen och den bästa tiden att resa till Funchal på, är på våren och sommaren när det är soligt och varmt och ön blomstrar med flera färgglada växter.

Aktiv semester och matupplevelser i Funchal

Funchal bjuder in till en rad spännande aktiviteter för dig som vill vara aktiv på Madeira. Utforska de imponerande bergen runt staden på en promenad eller vandring, eller följ de berömda levada-stigarna som tar dig genom ett spektakulärt landskap med vattenfall, skogar och fantastisk utsikt. 

Du som gillar vattensporter har goda möjligheter att utöva både dykning, snorkling och följa med på båtturer runt ön. Du kan också hyra en cykel och utforska staden på två hjul, eller följa med på en adrenalinfylld paraglide-tur som ger fenomenal utsikt över Funchal, kusten och de omkringliggande områdena.

Du hittar ett bra urval caféer och restauranger i Funchal, både i den gamla stadsdelen och längs stadens hamnpromenad. Här kan du smaka på lokala specialiteter från regionen, delikat fisk och skaldjur, smakfulla ostar, färsk frukt och grönsaker samt lokala sötsaker och kakor. Utelivet i Funchal bjuder på en livlig atmosfär med barer och nattklubbar där du kan njuta av en drink med livemusik och god stämning.

Flyg och hotell i Funchal

Det är enkelt att ta sig till Funchal från Sverige. Det går direktflyg från flera av flygplatserna i Sverige och Danmark till Madeira internationella flygplats (FNC), eller så kan du ta en flygning med en mellanlandning i Lissabon i Portugal. När du landat på Madeira flygplats, är det cirka 12 kilometer till centrum av Funchal och du kan ta både buss eller taxi. Det avgår regelmässigt bussar mellan flygplatsen och centrum och turen tar 30-40 minuter. Taxi finns också tillgänglig utanför ankomsthallen och resan tar 20-30 minuter, beroende på trafiken. Flera väljer också att hyra en bil för att ha mer frihet att utforska ön i sitt eget tempo. Du kan välja om du önskar boka flyg och hotell separat eller boka en paketresa med flyg, hotell och eventuell hyrbil inkluderad.

Du hittar ett fin urval boenden i Funchal som passar både par, familjer och vänner på semester. Här kan du välja mellan stora All Inclusive-resorts, mysiga boutiquehotell och vackra semesterlägenheter. Oavsett vad dina preferenser är, kan Solfaktor hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för din resa till Funchal.



Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Funchal

Populära hotell i Funchal

Portugal, Madeira, Funchal
8,9
Mycket bra
2494 omdömen
  • Närmaste flygplats: 24 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Madeira, Funchal
9,7
Fantastiskt
758 omdömen
  • Närmaste flygplats: 23 km
  • Närmaste strand: ca. 1.3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Madeira, Funchal
9,0
Fantastiskt
445 omdömen
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 2.8 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Funchal?

9,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 18 recensioner