Resor till Calvi

Besök den charmiga staden Calvi på Korsika i Frankrike. Här kan du njuta av både sol och bad, samt storslagna naturupplevelser och spännande aktiviteter. Boka en billig resa till Calvi med Solfaktor!

Calvi som resmål

Calvi är en liten stad på nordvästra kusten av Korsika i Frankrike. Det är en attraktiv destination som lockar turister som letar efter vacker natur, härligt strandliv vid Medelhavet och livlig stadsmiljö. Resmålet passar såväl barnfamiljer som par och vänner. Calvi på Korsika bär på historiska spår från både italiensk och fransk dominans. Det är som att kliva in i en annan värld, en underbar fusion av de två kulturerna.

Som födelseplatsen för Columbus har Calvi ett rikt, kulturellt och historiskt arv och bjuder på många spännande sevärdheter och aktiviteter. Du kan till exempel dyka i havet för att utforska vrak på havsbotten eller promenera längs de mysiga kullerstensgatorna tills du slår dig ned på ett av stadens charmiga caféer, eller ta en tur på stranden för att koppla av i sanden.

Sevärdheter och aktiviteter i Calvi

Många turister lockas till Korsika för det härliga strandlivet vid Medelhavet. Calvi Beach är en populär sandstrand med klart vatten, moderna faciliteter och brett utbud av vattensportaktiviteter som jetski, vindsurfing och paddelsurfing. Du kan också följa med på båtturer utanför kusten, antingen dagsturer, solnedgångsturer eller snorkelturer för att upptäcka gömda skatter under vattenytan. Vi rekommenderar också att ni följer med på båtutflykter till naturreservatet Scandola som finns med på UNESCO:s världsarvslista och ligger bara en kort båttur från Calvi. Här kommer du få uppleva fantastisk natur med imponerande röda klippor, grottor och undervattensskatter.

Calvi centrum bjuder på ett charmigt stadsliv med smala gränder, historiska byggnader och en vacker marina som inbjuder till trevliga promenader. Besök även Citadelle de Calvi, en historisk fästning som dominerar staden och ger panoramautsikt över Medelhavet och viken utanför Calvi stad. Är du ute efter en aktiv semester har Calvi mycket att erbjuda. De närliggande bergen har gott om vandringsleder och utomhusaktiviteter.

När är det bäst att resa till Calvi?

Sommarhalvåret är högsäsong i Frankrike och det är då flest besökare kommer till Korsika, särskilt från juni till augusti. Med temperaturer mellan 25-30 grader och soliga förhållanden är Calvi perfekt för en sommarsemester med sol och bad. Vill du undvika de största folkmassorna och den allra varmaste tiden är våren och hösten bra tidpunkter att besöka Korsika. Det är en idealisk plats för att utforska naturen och sevärdheterna, samtidigt som Medelhavet fortfarande bjuder på behagliga badtemperaturer. Under vintern, då turisttillströmningen minskar, kan man förvänta sig svalare temperaturer och mer nederbörd i Calvi och generellt lågsäsong i Frankrike.

Matupplevelser och nattliv i Calvi

Frankrike stoltserar med sitt kulinariska rike, och i Calvi kan du förtjusas av enastående matupplevelser. Här kan du avnjuta specialiteter från Korsika som utsökta charkuterier, smakrika ostbrickor, grillat lamm och vildsvin. Dessutom finns ett brett utbud av matställen som serverar internationella rätter, så det finns garanterat något för alla smaker. Koppla av och njut av måltiden med världsberömda viner från Frankrike eller ge dig själv chansen att upptäcka lokalt producerat vin från Korsika genom vinprovning på någon av de lokala restaurangerna.

Nattlivet i Calvi är känt för sin livliga atmosfär och festglada stämning. Här finns ett flertal barer och nattklubbar som erbjuder underhållning och festligheter för alla. Oavsett om du föredrar att njuta av en uppfriskande drink på en cocktailbar med havsutsikt eller dansa natten lång på en pulserande nattklubb, kommer du att hitta något som passar din smak i Calvi.

Flyg och hotell i Calvi

Resan från det större städerna i Sverige till Calvi på Korsika är bekväm och smidig. Ön har två flygplatser som tar emot en stor del av den internationella flygtrafiken. Under sommarmånaderna, från juni till augusti, kan du flyga direkt från Arlanda i Stockholm till Ajaccio Napoleon Bonaparte flygplats (AJA). Resten av året krävs vanligtvis en mellanlandning. Alternativt kan du välja att flyga med minst en mellanlandning till Bastia Poretta flygplats (BIA), som ligger nära staden Bastia.

Från flygplatsen i Ajaccio kan du ta en taxi till centrum av Calvi, men detta är ett något dyrare alternativ på grund av avståndet. Ett mer prisvärt alternativ är att använda sig av bussförbindelser från flygplatserna, även om det vanligtvis innebär minst ett byte på vägen. Om du vill ha friheten att utforska mer av Korsika under din vistelse i Calvi rekommenderar vi att du hyr en bil.

I Calvi finns det ett brett utbud av hotell och semesterlägenheter som passar alla smaker och budgetar. Du kan välja mellan stora all-inclusive-hotell, boutiquehotell, mysiga pensionat och semesterhus att hyra. Oavsett om du föredrar att boka flyg och boende separat eller väljer en paketresa med flyg, boende och eventuell hyrbil inkluderad, kan Solfaktor hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för din semester i Calvi och Korsika!

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Calvi

Populära hotell i Calvi

Frankrike, Korsika, Calvi
8,2
Mycket bra
824 omdömen
  • Närmaste flygplats: 96 km
  • Närmaste strand: ca. 900 m
  • Internet/Wi-Fi
Frankrike, Korsika, Calvi
9,4
Fantastiskt
118 omdömen
  • Närmaste flygplats: 96 km
  • Närmaste strand: ca. 700 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Korsika, Calvi
7,9
Bra
1597 omdömen
  • Närmaste flygplats: 96 km
  • Närmaste strand: ca. 900 m
  • Internet/Wi-Fi