Resor till Belek

Staden Belek i Medelhavsregionen i Turkiet bjuder in till en underbar semester med fantastiskt strandliv, eleganta hotell och förstklassiga golfbanor. Boka en billig resa till Belek med Solfaktor!

Belek som resmål

Belek är en stad i Antalya-provinsen som ligger på den södra kusten av Turkiet i Medelhavsregionen. Staden ligger cirka 36 km från storstaden Antalya, huvudstaden i provinsen, och norr om kända semesterorter som Side och Alanya. Det är ett populärt resmål som lockar turister som längtar efter att få njuta av strandlivet längs Medelhavet, golfbanor i världsklass men även kulturella upplevelser. De flesta hotellen i Belek håller hög standard och många av de är belägna direkt vid Medelhavet med sina egna privata stränder.

Sevärdheter och aktiviteter i Belek

Medelhavsregionen i Turkiet lockar turister som vill njuta av det goda livet och en härlig sol och badsemester. Belek har en lång kustlinje med fantastiska sandstränder som bjuder in till avkopplande strandliv för hela familjen. De utsträckta stränderna erbjuder gott om plats även under högsäsongen när turisterna flockas till dem. På din sommarsemester kan du avnjuta moderna bekvämligheter med solstolar och parasoller, samt närheten till strandbarer, restauranger och ett brett utbud av vattensportaktiviteter.

Om du längtar efter naturupplevelser är Belek också en utmärkt utgångspunkt för vandring och cykling i de omgivande skogarna och bergsområdena. Ge dig ut på båtturer längs kusten eller upplev jeepsafari i den mångfacetterade landsbygden i Medelhavsregionen. För de kulturellt intresserade finns det antika platser som Perge och Aspendos i närheten av Belek, platser som bjuder på historiska ruiner och ger en inblick i Turkiets rika historia.

Golf i Belek

Belek är en av Europas främsta golfdestinationer med golfbanor i världsklass vilket lockar många golfentusiaster. På ett litet område finns fem internationella golfbanor i en lugn och vacker miljö vid havet, omgivna av tall- och eukalyptusskog. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren kan du spela en golfrunda eller delta i kurser på en av de lyxiga golfbanorna med utsikt över Medelhavet.

När är det bäst att resa till Belek?

Högsäsongen i Turkiet och Medelhavsregionen infaller på sommaren med temperaturer som ofta överstiger 30 grader. Under denna tid lockar Belek flest turister, särskilt de som längtar efter sol, bad och värme. Våren och hösten är annars också utmärkta perioder att besöka Turkiet om du föredrar att undvika den intensiva sommarvärmen. Då är vattnet i Medelhavet fortfarande behagligt och det är perfekt väder för sightseeing och naturupplevelser i regionen. Under vintern blir det kyligare och mer regnigt, vilket innebär lågsäsong i Belek och generellt i hela Turkiet.

Matupplevelser och nattliv i Belek

På semestern i Turkiet väntar en upplevelse av smakrika maträtter och i Belek finns många restauranger med ett varierat och spännande utbud. Här finns både internationella restauranger och lokala matställen som serverar traditionella turkiska rätter. Njut av klassiska meze med små delikatesser som hummus, tzatziki och fyllda vinblad, samt läckra huvudrätter som kebab eller färsk fisk från Medelhavet. Glöm inte att spara lite plats i magen för de söta turkiska delikatesserna som baklava eller lokum (även kallat Turkish Delight). Belek har också många charmiga caféer där du kan ta del av den lokala kulturen och avnjuta klassiskt turkiskt kaffe eller te.

Nattlivet i Belek är livligt, särskilt på sommaren när många turister besöker staden. Här finns både barer med avslappnad atmosfär längs Medelhavet och nattklubbar som håller igång hela natten.

Flyg och boende i Belek

Från Sverige är det smidigt att ta sig till Belek i Turkiet. Den närmaste flygplatsen är Antalya internationella flygplats (AYT) och det finns direkta flyg från Sveriges större städer. Från Arlanda i Stockholm går det direktflyg till Antalya internationella flygplats (AYT) och flygresan tar drygt 4 timmar. Flygplatsen ligger cirka 30 km från centrala Belek och det är enkelt att ta en taxi som du hittar tillgänglig utanför ankomsthallen. Ett mer ekonomiskt alternativ är att åka med allmänna bussar, men observera att du behöver göra ett byte i innerstaden av Antalya. Att hyra bil är ett utmärkt alternativ för dig som önskar större flexibilitet och kunna utforska Medelhavsregionen i din egen takt under semestern i Belek.

Det finns flera bra boendealternativ i Belek. Här hittar du all-inclusive-hotell med många faciliteter, boutique-hotell samt stora semesterlägenheter och semesterhus. Staden är också känd för att ha flera exklusiva hotell med lyxiga spa och wellnesscenter. Du väljer om du vill boka flyg och boende separat eller boka en paketresa med flyg, boende och eventuell biluthyrning inkluderat. Oavsett vilka önskemål du har hjälper Solfaktor dig att hitta det bästa alternativet för din semester i Belek och Turkiet!

Resor till Turkiet

Läs mer om Turkiet och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Turkiet här

Hotell i Belek

Populära hotell i Belek

Turkiet, Medelhavsregionen, Belek
9,7
Fantastiskt
6610 omdömen
  • Närmaste flygplats: 34 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Turkiet, Medelhavsregionen, Belek
9,3
Fantastiskt
1716 omdömen
  • Närmaste flygplats: 33 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Turkiet, Medelhavsregionen, Belek
9,8
Fantastiskt
7957 omdömen
  • Närmaste flygplats: 37 km
  • Närmaste större stad: ca. 38 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)