Resor till Moraitika

Knappa 20 kilometer från Korfu stad på öns östkust och med utsikt mot bergen på det grekiska fastlandet, där ligger den charmerande semesterorten Moraitika. Här finns det en barnvänlig och långgrund strand med kristallklart vatten samt ett fint urval av tavernor, barer, caféer och butiker.

Detta är en underbar före detta fiskeby och ett riktigt mysigt ställe att bo på för hela familjen. I jämförelse med öns huvudstad så är nattlivet i Moraitika dämpat och här finns inga berömda sevärdheter. Här kan du i stället njuta av en behaglig tillbakalutad atmosfär. Stranden som består av sand och rullstenar ligger bara några hundra meter från centrum och är dessutom barnvänlig med sitt långgrunda kristallklara vatten. Här är det lätt för alla i familjen att njuta avkopplande semesterdagar med både strand- och vattenaktiviteter.

Intakt landsortsstämning

Precis ovanför staden på toppen av en kulle ligger en pittoresk liten gammal stadsdel - Ano Moraitika - med vitkalkade hus och en härlig utsikt. Här uppe känner du tydligt att Moraitika inte enbart är en modern semesterort utan även har en lång historia. Innan solhungrande turister började resa hit för att njuta av en avkopplande badsemester var detta bara en sömning fiskeby. Detta ursprung kommer fortfarande till uttryck på de trevliga tavernorna där det ofta serveras traditionella fiskrätter. Alla matställen har emellertid även mer välkända internationella favoriter på menyn.

Utforska resten av Korfu

Bokar du en av de billiga resorna till Moraitika här på Solfaktor så får du en bra utgångspunkt för att utforska framför allt den södra delen av Korfu. Här ligger det gott om charmiga byar på backsluttningarna och bland gamla olivlundar. Hyr du en cykel eller en bil kan du göra utflykter till närliggande stränder och fiskebyar. Du kan eventuellt starta med att bara korsa floden som skiljer Moraitika från grannstaden Messonghi. Här finns det också en fin lång badstrand och ett bra urval av matställen om du känner för lite variation. Här har du även ett lite mer aktivt nattliv.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Moraitika

Populära hotell i Moraitika

Grekland, Korfu, Moraitika
9,0
Fantastiskt
58 omdömen
  • Närmaste flygplats: 19 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Korfu, Moraitika
  • Närmaste flygplats: 19 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Korfu, Moraitika
8,8
Mycket bra
512 omdömen
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)