Resor till Bodrum stad

Bodrum ligger precis ute vid det klara Medelhavet, vid foten av bergen på halvön med samma namn. Trots att Bodrum tillhör ett av de mest populära resmålen i Turkiet, är staden mycket stämningsfull och orört. Det vackra läget vid den skyddade bukten några få kilometer från den grekiska semesterön Kos, gör naturligtvis sitt, men också borgen Bodrum Kalesi, som ligger vid insegligen till staden, och inte minst de labyrintiska gatorna och torgen med dess spännande butiker och caféer.

 

Stränder i Bodrum

Det finns en smal strand längs promenaden, och en liten strand vid den östra delen av staden, men för övrigt kan man inte beskriva Bodrum som "badort". Önskar du spendera hela semester på stranden vid det härliga havet, ligger populära badorter som Gümbet och Bitez i bukterna direkt väster om Bodrum. Här finns som regel mer svängrum och lågvatten i vissa områden, som passar bra till barnfamiljer. Om du vill göra något annat än bara slappna av i solen, har du rik möjlighet till att testa krafterna med olika former av vattensporter.

Vill du besöka några av de närliggande stränderna kan du hoppa på en gulet nere vid hamnen. Dessa traditionella båtar erbjuder både dagsturer längs kusten och badturer till de närmaste bukterna. Du kan till och med ta en båt till Kos. Men om du inte vill ligga på stranden hela dagen, finns det massor att utforska inne på själva Bodrum-halvön. Ett av de billigaste sätten att ta sig runt med, är med en dolmus, en liten buss. Men om du vill ha er frihet att röra dig i din egen takt, kan du naturligtvis välja att hyra en bil på semestern.

Restauranger och nattliv

Utöver de vackra badstränderna och halvöns alla sevärdheter, ger en resa till Bodrum dig perfekta förutsättningar för att krydda semestern med läckra måltider. Det lokala köket är inte överraskande präglat av stadens läge vid havet, varifrån läckerheter fångas till de lokala restaurangerna. Framförallt längs Neyzen Tevfik, gatan som löper längs marinan, hittar du en pärlrad bra restauranger där du både kan smaka på klassiska turkiska rätter, men också mer internationella rätter.

Om du är sugen på att fortsätta kvällen efter en god middag, har du många möjligheter i Bodrum. Det är inte utan anledning som Bodrum ofta beskrivs som Turkiets svar på Saint Tropez. Det finns massor av trendiga barer och stora nattklubbar där människor från hela världen möts för att dansa till de nyaste rytmerna. Föredrar du en lugnare kväll på stan, finns också många mindre barer, där du kan runda av dagen med en god drink.

Resor till Turkiet

Läs mer om Turkiet och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Turkiet här

Hotell i Bodrum

Populära hotell i Bodrum

Turkiet, Egeiska regionen, Bodrum
9,3
Fantastiskt
449 omdömen
  • Närmaste flygplats: 38 km
  • Närmaste strand: ca. 1.1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Turkiet, Egeiska regionen, Bodrum
9,5
Fantastiskt
1726 omdömen
  • Närmaste flygplats: 39 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Turkiet, Egeiska regionen, Bodrum
9,9
Fantastiskt
698 omdömen
  • Närmaste flygplats: 51 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)