Resor till Puerto de Pollenca

Längst norrut på Mallorca ligger mysiga Puerto de Pollenca i natursköna omgivningar. Här kan du njuta av en fantastisk semester med ett avkopplande strandliv och härliga naturupplevelser. Boka en billig resa till Puerto de Pollenca med Solfaktor!

Puerto de Pollenca som resmål

Puerto de Pollenca är en kuststad vid Medelhavet på nordkusten på ön Mallorca Spanien. Denna charmiga semesterort är ett idealiskt resmål för dem som söker sol och bad i vackra omgivningar. Här finns natursköna sandstränder, fina vandring och cykelmöjligheter och läckra matupplevelser. Puerto de Pollenca är en destination som passar lika bra för barnfamiljer som för par på en romantisk semester.

>> Läs mer om din semester till Calas de Mallorca här

>> Läs mer om din semester till Can Picafort här

>> Läs mer om din semester till Cala d´Or här

Attraktioner och aktiviteter i Puerto de Pollenca

Du hittar ett brett utbud av aktiviteter och upplevelser på semestern i Puerto de Pollenca. Stadens huvudstrand Playa de Puerto Pollenca är känd för sin breda sandstrand med klart och lugnt vatten. Här kan hela familjen njuta av sol och bad med flera faciliteter och vattensportaktiviteter och med en kort promenad nordväst om staden ligger Playa de Albercutx som är en sandstrand omgiven av ett naturskönt bergslandskap med färre turister och med avkopplande omgivningar. Värt ett besök är också stranden Cala Boquer som ligger med en 10 minuters bilresa norr om staden. Här finns en dold vik med kristallklart vatten i natursköna och lugna omgivningar. Stora delar av norra och östra delen av ön är barnvänlig och inbjuder till en familjesemester på Mallorca. Strax söder om Puerto de Pollenca ligger populära Alcudia med den kända stranden Playa de Alcudia som är en barnvänlig strand med finkornig sand och har tilldelats "blå flagg" för sin renlighet och kvalitet. Tillsammans med Port d´Alcudia har du god tillgång till bekvämligheter, restauranger och vattensporter.

Längre söderut och längs Alcudiabukten ligger Playa de Muro som är känd för sitt fantastiska strandliv och huvudstranden med samma namn sträcker sig över flera kilometer med mjuk sand och klart vatten. Från Playa de Muro kan du mer eller mindre vada längs vattenbrynet 6 km söderut till Can Picafort, det betyder att du alltid kan hitta en lugn plats på stranden under din promenad där du kan slå dig ner omgiven av sanddyner och långt från semesterorternas liv och rörelse. Resten av östkusten bjuder på en rad små charmiga städer med vackra stränder, mysiga vikar och trevliga små restauranger. Från Cala Ratjada och söderut längs den vackra kusten hittar du orter som Cala MillorSa Coma och Calas de Mallorca som alla är barn och familjevänliga platser.

Puerto de Pollenca är också populärt för den som vill ha en aktiv semester på Mallorca. I närheten av staden ligger Tramuntanabergen, som börjar i norr och sträcker sig hela vägen ner till öns sydspets. Här finns många utmanande leder som bjuder på fina vandringsmöjligheter och fantastiska panoramavyer. Stadens trevliga strandpromenad inbjuder också till promenader och cykelturer längs kusten och i stadens centrum kan du hyra cyklar och utforska det vackra kustlandskapet. I sydost hittar du också Cala d´Or med ett väl utbyggt cykelvägnät nära bergen Serra de Levante.

När är det bäst att resa till Puerto de Pollenca?

Från juni till augusti är det högsäsong i Puerto de Pollenca med strålande sol, lite nederbörd och höga temperaturer runt 30 grader och det är då de flesta turisterna besöker staden. Om du vill undvika de största folkmassorna är det också bra att besöka Puerto de Pollenca på hösten eller under våren. På våren kan du förvänta dig stigande temperaturer, vanligtvis runt 20 grader, och det är en idealisk tid för att utforska den blomstrande naturen i området. Hösten är också en bra tid med behagliga temperaturer på strax under 25 grader och fortfarande härliga badtemperaturer.

Matupplevelser i Puerto de Pollenca

I Puerto de Pollenca kan du njuta av en välsmakande matupplevelse. Staden har ett bra urval av restauranger, tapasbarer och matställen som serverar både lokala och internationella smaker. Längs hamnen hittar du ett flertal fisk- och skaldjursrestauranger där du kan njuta av färsk fångst från Medelhavet med en fantastisk havsutsikt. I stadskärnan hittar du mysiga matställen och tapasbarer som serverar äkta spanska smaker. Oavsett om du vill ha en formell middag eller njuta av en lunch eller middag i en mer lugn atmosfär så finns det något för alla i Puerto de Pollenca.

Nattlivet i Puerto de Pollenca har en avslappnad atmosfär. Ungefär som resten av norra och östra Mallorca. Om syftet med en resa till Mallorca är att njuta av nattlivet är området i Palmabukten mer värt att koncentrera sig på och där kommer du att hitta din partysemester på Mallorca

>> Läs mer om din semester till Alcudia här

>> Läs mer om din semester till Cala Millor här

>> Läs mer om din semester till Sa Coma här

Flyg och hotell i Puerto de Pollenca

Det är enkelt att ta sig till Puerto de Pollenca från Stockholm Arlanda. Det finns direktflyg från flera svenska städer till Palma de Mallorca (PMI) och flygresan från Stockholm Arlanda tar cirka 3 timmar och 30 minuter. Puerto de Pollenca ligger på norra delen av ön och det finns flera sätt att ta sig från flygplatsen. Taxi är det bekvämaste och snabbaste sättet att ta sig till Puerto de Pollenca och resan tar vanligtvis 45-60 minuter. Ett billigare alternativ är att ta bussen, men det är värt att notera att bussresan tar drygt 2 timmar. Det finns också flera hotell som erbjuder flygplatstransfer, så det är värt att kolla om ditt hotell erbjuder den här tjänsten. För den som vill uppleva fler platser på Mallorca är det populärt att hyra bil. 

Det finns ett bra urval av boendealternativ i Puerto de Pollenca. Här finns all inclusive-hotell med många faciliteter, mysiga boutiquehotell, semesterlägenheter och semesterhus som passar för större grupper. Du väljer själv om du vill boka flyg och hotell separat eller boka en paketresa med flyg, hotell och eventuellt transport eller hyrbil inkluderat. Oavsett vad du föredrar kan Solfaktor hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för din semester till Puerto de Pollenca och Mallorca

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Puerto Pollensa

Populära hotell i Puerto Pollensa

Spanien, Mallorca, Puerto Pollensa
8,5
Mycket bra
364 omdömen
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Puerto Pollensa
9,1
Fantastiskt
690 omdömen
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Närmaste strand: ca. 20 m
  • Internet/Wi-Fi
Spanien, Mallorca, Puerto Pollensa
8,5
Mycket bra
883 omdömen
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)