Resor till Rethymnon

Njut av en härlig strandsemester i Rethymnon på Kreta Grekland. Staden erbjuder ett avkopplande strandliv, historiska sevärdheter och ett pulserande nattliv. Boka en billig resa till Rethymnon med Solfaktor!

Rethymnon som resmål

Rethymnon är en kuststad på norra delen av ön Kreta Grekland och är den 3:e största staden efter huvudstaden Heraklion och den näst största staden Chania och ligger cirka 100 km från de sydliga städerna HersonissosMalia och Agios Nikolaos. Rethymnon är ett av de mest attraktiva resmålen på Kreta och passar både barnfamiljer, par, kompisgäng och ensamresenärer. Här kombineras strand och stad, natursköna områden, gammal historia och en modern stadsmiljö.

Rethymnon har en trevlig atmosfär trots sin relativt stora storlek. Nere i den mysiga fiskehamnen kan du verkligen känna historien i de vackra gamla byggnaderna och här hittar du en mängd kaféer och restauranger. Hamnen är vacker med sina gamla fasader och färgglada båtar som guppar i hamnbassängen.

Attraktioner och aktiviteter i Rethymnon

Grekland är känt för sitt fantastiska strandliv och många turister reser till Rethymnon just för att njuta av sol och bad. Stadsstranden ligger i hjärtat av Rethymnon stad med mjuk sand och klart badvatten och sträcker sig flera kilometer längs kusten av Medelhavet och delas bara av små steniga åsar. Stränderna har tilldelats EU:s blå flagg och varierar från finkornig till grovkornig sand och små stenar. Här kan hela familjen njuta av avkopplande strandliv och en semester med moderna faciliteter och vattensporter som jetski och paddelbräda.

Förutom strandlivet erbjuder Rethymnon en medeltida gammal stad med smala kullerstensgator, vacker arkitektur och venetianska och ottomanska byggnader. Här kan du besöka historiska landmärken som Rimondi-fontänen och Fortezza-fästningen som erbjuder en strålande utsikt över staden och havet. Det arkeologiska museet i staden har en imponerande samling av arkeologiska fynd och ger en inblick i historien på Kreta och den rika historien i allmänhet i Grekland

Om du letar efter magiska naturupplevelser på semestern är Rethymnon-området en bra utgångspunkt. Här finns ett varierat landskap med frodiga dalar, bergskedjor och naturstigar. Det är värt att besöka platser som Platania Gorge och Imbros Gorge för vandring och trekking i bergen. Du kan också ta en dagsutflykt till den närliggande och populära staden Chania som ligger bara med en 1 timmes bilresa från Rethymnon.

När är det bäst att resa till Rethymnon?

Högsäsongen i Grekland är på sommaren och under denna period reser många turister till Rethymnon på en sommarsemester. Från juni till augusti är det höga temperaturer som kan nå över 30 grader och många soliga dagar som inbjuder till sol och bad. Det går också bra att resa söderut och till Rethymnon på våren eller hösten om man vill undvika högsäsongen och den mest intensiva värmen. Dessa perioder är idealiska för utomhusaktiviteter och sightseeing på Kreta

Under vintern är det lågsäsong i Grekland med svalare temperaturer och under denna period är vissa restauranger och attraktioner helt stängda.

Matupplevelser och uteliv i Rethymnon

Grekland är känt för sina kulinariska matupplevelser och Rethymnon erbjuder både kretensiska specialiteter och internationella smaker. I stadens centrum hittar du många restauranger och tavernor med trevliga uteserveringar och en genuin atmosfär. Du kan förvänta dig färsk fisk och skaldjur direkt från havet, grillat lamm, smårätter med tzatziki och lokala kretensiska ostar som mizithra och graviera. I hamnen kan du njuta av din middag och beundra solnedgången vid Medelhavet. Bättre än så här kan det knappast bli! 

Det är absolut värt att utforska de lokala matmarknaderna som Agora-marknaden där du kan köpa färska råvaror och traditionella produkter från Kreta. Området runt Rethymnon är också känt för sin vinproduktion och du kan njuta av lokala viner på restauranger och delta i vinprovningar på vingårdar under din semester.

Nattlivet i Rethymnon är livligt, särskilt på sommaren när de flesta turister besöker staden. Här finns ett antal pubar, barer och nattklubbar som erbjuder en livlig atmosfär sent in på natten.

Flyg och hotell i Rethymnon

Det är lätt att ta sig till Rethymnon från Sverige. Under sommarmånaderna går det direktflyg från Stockholm Arlanda till huvudflygplatsen på Kreta, Chania flygplats (CHQ) och flygresan tar ca 3 timmar och 50 minuter. Från flygplatsen kan du ta en taxi till Rethymnon och resan tar drygt 1 timme. Ett billigare alternativ är att ta en buss från flygplatsen till centrala Rethymnon. Om du vill ha mer frihet att utforska Kreta i din egen takt kan du överväga att hyra en bil på semestern.

I Rethymnon kan du välja mellan flera bra boendealternativ. Här finns all-inclusive hotell med många faciliteter, charmiga pensionat, boutiquehotell, stora semesterlägenheter och semesterhus. Du kan välja om du vill boka flyg och hotell separat eller boka paketresa där flyg, hotell och eventuellt hyrbil ingår. Oavsett vad du föredrar kan Solfaktor hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för din semester till Rethymnon och Kreta

 

 

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Rethymnon

Populära hotell i Rethymnon

Grekland, Kreta, Rethymnon
8,5
Mycket bra
504 omdömen
  • Närmaste flygplats: 73 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Rethymnon
9,2
Fantastiskt
313 omdömen
  • Närmaste flygplats: 69 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Rethymnon
9,5
Fantastiskt
145 omdömen
  • Närmaste flygplats: 68 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Rethymnon?

8,9
Samlade gästomdömen
Baserat på 15 recensioner