Hotel Lapad

Officiell kategori

Solfaktors kategori

8,8
Mycket bra
1896 omdömen

Är du på jakt efter ett härligt hotell för en vuxensemester? Då är Hotel Lapad kanske just vad du söker. Här, 3 kilometer norr om Dubrovniks gamla stadskärna, hittar du ett av stadens äldsta hotell som fullkomligt sjuder av historia och elegans. Här finns både pool, en trevlig innergård samt bar och restaurang som bildar den perfekta inramningen till en underbar semester i Dubrovnik. Hotellet ger dig också en bra utgångspunkt för att uppleva den vackra Lapad-halvön till fots och du kan även lätt gå till stranden, matbutiker samt flera barer och restauranger.

Hotel Lapad har en lång historia och kan dateras mer än 100 år tillbaka i tiden. Den gamla byggnaden som ser ut som ett litet palats är vackert bevarat och många av de ursprungliga utsmyckningarna och detaljerna finns fortfarande kvar. Här står elegans och komfort i högsätet i kombination med en hög servicenivå och en hjälpsam personal. Den eleganta och romantiska atmosfären gör hotellet särskilt passande för dig som reser med din bättre hälft eller i sällskap med andra vuxna som vill bo på ett hotell med en lugn atmosfär.

Du kan starta dagen med frukost i hotellets restaurang där det serveras ett brett urval av både kalla och varma rätter, såväl internationella som lokala samt te, kaffe och juice. Restaurangen är även öppen för middag på kvällen. Hela dagen igenom kan du dessutom slå dig ner i baren med utsikt mot poolen. I baren kan du kan du beställa olika drinkar och andra dryckesvaror samt ett urval av lunchrätter. Du kan även köpa en drink att ta med dig ut och avnjuta vid poolen som är omgiven av liggstolar. Ett härligt ställe att slå sig ner för att njuta av solen. Innanför poolen ligger dessutom en trevlig och avskild innergård där det också finns liggstolar.

Hotellet ligger på Lapad-halvön 3 kilometer norr om Dubrovniks gamla centrum dit du lätt kan ta dig med buss. Hotellet ligger direkt ut mot bukten där även stadens hamn är belägen och härifrån har du en underbar utsikt över bukten, bergen och fartygen som seglar förbi. Vill du uppleva Lapad-halvön så har du i hotellet en bra utgångspunkt för att ta dig runt och uppleva det hela till fots. Längs med vattnet leder vägen vidare mot en gångstig som tar dig hela vägen runt den norra delen av halvön - en vacker promenad där du bland annat passerar flera badstränder. Vill du till stranden kan du med fördel gå cirka 1 000 meter västerut där du hittar Uvala Lapad Beach som är den närmsta stranden från hotellet räknat. På vägen mot stranden passerar du den populära gågatan med restauranger och barer där du kan slå dig ner för att få något gott att äta eller dricka. Det finns dessutom flera små matbutiker i området.

Vill du ut och vandra och uppleva naturen kan du bege dig åt sydväst och naturparken Park šuma Velika i Mala Petka där vandringsleder och stigar för dig högt upp bland bergen. Här uppe har du många vackra utsiktspunkter där du kan slå dig ner med din medhavda picknick, snacks eller något att dricka samtidigt som du njuter av utsikten över havet och klipporna.

Därför ska du välja Hotel Lapad

  • Närmaste flygplats: 23 km
  • Närmaste strand: ca. 1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Bra att veta

Du kan boka transport till och från flygplatsen och hotellet samtidigt som du bokar din resa. Hotellet erbjuder också transferservice till och från flygplatsen - kontakta hotellet direkt för ytterligare information. Wi-Fi är gratis och tillgängligt på hela hotellet (med förbehåll för eventuella ändringar). Receptionen är öppen 24 timmar om dygnet. Det finns hiss på hotellet. Frukostbuffén finns tillgänglig alla dagar mellan kl. 06.30-10.30 mot betalning (med förbehåll för eventuella ändringar). Turistskatt betalas på plats. Observera att det inte går att parkera direkt vid hotellet. Betalparkering är möjlig på flera platser i området. Observera att poolen är säsongsöppen och mellan kl. 08.00-20.00. Det är möjligt att boka massage mot betalning på plats. Tvättservice är möjlig mot betalning.

Observera att det spelas levande musik vid poolen flera gånger i veckan, detta kan höras på en del av rummen i huvudbyggnaden - framför allt på de rum som är vända mot poolen.

Hotel Lapad är inte något vuxenhotell men faciliteterna är mest riktade till en vuxen publik varför klientelet på hotellet i huvudsak är vuxna eller par.

Hotelltyp

Karta och avstånd

•Dubrovniks historiska centrum – ca 4 km
•Ta linbanan och få en fantastisk vy över staden Dubrovnik – ca 4,5 km
•Dubrovniks katedral, en gåva från Englands Richard Lejonhjärta - ca 4,5 km
•Avstånd till havet – 0 m
•Korcula Island (färjeöverfart) – ca 150 km
•Mljet Island (färjeöverfart) – ca 82 km
•Kroatiens sydligaste kuststad Cavtat, med sina grekiska anor – ca 23 km
•Ön Sipan (färjeöverfart) – ca 25 km
•Staden Ston med sin drygt 5 km långa försvarsmur – ca 57 km
•Lopud Island (färjeöverfart) – ca 18 km
•Kroatiens näst största stad Split – ca 232 km
•… med den gamla stadsdelen på UNESCOs bevarandelista
•Kroatiens huvudstad Zagreb – ca 564 km
•Dubrovniks flygplats – ca 23 km

Hotel Lapad erbjuder 162 rum i olika storlekar och kategorier. En del rum ligger i den gamla ursprungliga byggnaden och andra ligger i den bakomliggande, angränsande byggnaden av senare datum som sitter ihop med huvudbyggnaden. Alla rum är utrustade med TV, te- och kaffefaciliteter, minibar (på förfrågan), luftkonditionering, gratis Wi-Fi och värdeskåp. Några rum av typen "Classic" har balkong med sned havsutsikt - denna typ av rum ligger i den anslutande byggnaden. Rummen har antingen dubbelsäng eller två separata sängar. Badrummen är utrustade med toalett, dusch och/eller badkar, hårfön samt toalettartiklar.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Hotel Lapad. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Strand mindre än 1 1/2 km bort
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Hotellbar
  • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Lapadska Obala 37
20000 Dubrovnik

Koordinater

Latitude: 42.6572
Longitude: 18.0817

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Andra hotell Dubrovnik

Visa fler