Komandoo Island Resort & Spa

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,8
Fantastiskt
331 omdömen

När du reser utan barn kan det vara befriande att bo på ett ”adults only” hotell, enbart för vuxna. På Komandoo Maldives Island Resort kan du tillbringa en romantisk vuxensemester i lyxiga omgivningar. Hotellet ligger på en frodig och stillsam liten ö som utgör en del av Lhaviyani Atollen. Vistelsen inkluderar full pension men om du inte vill behöva tänka på något som helst under din semester – inte ens hotellräkningen – kan du boka din vistelse med All Inclusive redan hemifrån. 

Föreställ dig att du vaknar på morgonen och kliver ut på din terrass. Från terrassen går du direkt ut på en strand med den finaste sand du kan tänka dig och en betagande utsikt över det klara, turkosblåa havet. Här har du inte långt från sängen till morgondoppet. Du kan till och med välja en villa som står på pålar i havet istället för en villa på stranden – om du vill kunna hoppa direkt i havet från din terrass.Du har vaknat upp på Maldiverna och du är på semester på Komandoo Maldives Island Resort. Det kommer bli en oförglömlig semester.

Din egen plats på stranden

Efter morgondoppet börjar du kanske så smått att bli hungrig. Du förflyttar dig ner till ”Falhu Restaurant” där du kan njuta av den stora frukostbuffen, antingen inomhus i den trevliga restaurangen med sand på golvet eller på utomhusterrassen med utsikt över lagunen. Efter frukosten känner du kanske för att lägga dig på en solsäng med en bra bok. Eller varför inte gå "ön runt" längs stranden och se om det finns någon ny plats på stranden du vill göra till din egen. Om det är högvatten så rekommenderar jag att du snorklar vid "husrevet" som är öns egna korallrev ca 200 meter från stranden, revet rosas av många för att det är både vackert och spännande och erbjuder goda chanser att se både havssköldpaddor, rockor och naturligtvis mängder av färgglada fiskar. 

”Sense of touch”

Kockarna på ”Falhu Restaurant” har ställt i ordning en varierad buffe med kalla och varma rätter som står redo om du är hungrig efter din snorkeltur. Det kan vara skönt att komma in i skuggan ett slag – men utsikten från terrassen är ju väldigt vacker. Efter frukosten rekommenderar jag ett besök i ”Duniye Spa” som erbjuder en lång rad inbjudande massagebehandlingar bland annat signatur-behandlingen, ”Sense of Touch”, den kombinerar afrikanska och orientaliska massagetekniker kombinerat med varma örter som ingefära och citrongräs. 

Medan du njuter av solnedgången

Jag tror säkert att du hinner med ett par simturer till innan det är dags för middag. Men vänta, ska du inte ta en ”sundowner” i ”Thundi Bar” först, samtidigt som du njuter av solnedgången? Därefter väntar den goda buffen och är det en alldeles speciell kväll och du får lust att "äta ute" så kan du antingen boka bord i a la carte restaurangen, ”Aqua”, eller gå över till systerhotellet, Hurawalhi, och äta middag i deras spektakulära undervattensrestaurang (båda dessa restauranger kostar extra). Efter en kvällspromenad längs stranden är det dags att gå och lägga sig. Det bästa med det hela är att i morgon vaknar du upp igen på Komandoo Maldives Island Resort och semestern på Maldiverna fortsätter!

Därför ska du välja Komandoo Maldives Island Resort

  • För att du gärna vill bo på ett adults only hotell 
  • Om du förväntar dig hög standard
  • Här kan du bo i en ”water-villa” på pålar direkt i havet
  • För att du kan boka din vistelse med All Inclusive
  • Här finns fina sandstränder och korallrev nära ön
  • Hotellet har ett inbjudande spa-center med massagebehandlingar

Bra att veta om Komandoo Maldives Island Resort

Hotellet är enbart för vuxna och har en åldersgräns på 18 år.

All Inclusive konceptet fastläggs lokalt på hotellet och kan ändras under pågående säsong. Aktuellt program lämnas ut vid ankomsten till hotellet. 

Receptionen hjälper gärna till med att boka bord på systerhotellet Hurawalhi Resorts spektakulära undervattensrestaurang ”5.8 Undersea Restaurant” samt att arrangera transporten tur/retur. 

Hotellet erbjuder handduksservice till strand och pool så du behöver inte fylla resväskan med badhanddukar hemifrån.

Som gäst måste du resa via sjöflygplan till boendet, och detta innebär att du måste kontakta boendet minst 72 timmar före avresa. Som gäst erbjuds du hjälp med transport från flygplats (avgifter kan tillkomma beroende på vilken typ av villa du bokat). Male International Airport, som ligger 40 minuters färd med sjöflygplan från hotellet.  Daglig transferservice erbjuds av Trans Maldivian Airways/Maldivian Air Taxi mellan 09.00 och 15.00. Gäster som ankommer eller reser utanför dessa tider bör boka hotellrum i Male eller Hulhumale. Bagage på över 20 kg/person kan medföra en avgift som betalas till sjöflygsföretaget vid incheckningen till flyget. Gäster måste betala för sjöflygstransfern vid utcheckning. Transport per vuxen med sjöflygplan: USD 400 (tur och retur). Transport med sjöflygplan per barn: USD 400 (tur och retur), ålder från 18 till 18 år

Receptionen är öppen varje dag från 06.00 till 00.00, så kontakta boendet minst 72 timmar i förväg för att arrangera incheckning.

Mer att tänka på;

Galamiddag på julafton (24 december) per vuxen: 130 USD
Avgift per barn för galamiddag på julafton (24 december): 130 USD (ålder från 17 till 18 år)
Galamiddag på nyårsdagen (1 januari) per vuxen: 210 USD
Avgift per barn för galamiddag på nyårsdagen (1 januari): 210 USD (från 17 till 18 år)
Transport per vuxen med sjöflygplan: USD 400 (tur och retur)
Transport med sjöflygplan per barn: USD 400 (tur och retur), ålder från 18 till 18 år

Vi har listat alla tilläggsavgifter som boendet har upplyst oss om och vi reserverar oss för ev. ändringar.

Därför ska du välja Komandoo Island Resort & Spa

  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang

Bra att veta

OBS! All Inclusive-konceptet bestäms lokalt på hotellet och kan ändras under pågående säsong. Det aktuella programmet får du vid ankomst till hotellet. All Inclusive innefattar alltid frukost, lunch och middag (oftast i hotellets bufférestaurang), snacks som exv glass och ett urval av lokala drycker, oftast mellan bestämda tider.

Om du har valt en vistelse med All Inclusive (oavsett om det är light, plus, eller annat) så ingår ibland inte alla barer och/eller restauranger på hotellet i All Inclusive-konceptet, på dessa betalar du då extra för mat och dryck.

Karta och avstånd

  • Närmaste strand: ca. 0 m

Här finns 65 villor i olika kategorier som kan vara med jacuzzi, ut mot havet och t.o.m inklusive vattenflyg. De som heter villa (water) är byggda på pålar i vattnet med direkt anslutning till lagunens vatten  via en trappa från din terrass. 

Alla har faciliteter som luftkonditionering, sat-TV, kassafack, minibar (mot avgift), vattenkokare, badrum med dusch, badrock (typ kimono) och hårtork.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Komandoo Island Resort & Spa. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • Strand mindre än 1 1/2 km bort
  • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
  • Hotellbar
  • Möjlighet till All Inclusive
  • Nära vattnet (max 4 km)
  • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Lhaviyani Atoll
07070 Komandoo, Maldives

Koordinater

Latitude: 5.4948
Longitude: 73.4235

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer