Resor till Cala d'Or

Charmiga Cala d'Or bjuder in till sol- och strandliv på Mallorca! Staden är känd för sina vackra sandstränder och sin pittoreska marina, restauranger och barer med en livlig atmosfär. Boka en billig resa till Cala d'Or med Solfaktor!

Cala d'Or som resmål 

Cala d'Or är en populär semesterort i Spanien som ligger på den sydöstra kusten på den spanska ön Mallorca Medelhavet. Denna charmiga stad erbjuder soliga dagar på vackra sandstränder, vikar och ett mysigt stadsliv med butiker och restauranger. Staden är idealisk för barnfamiljer, par och kompisgäng som vill ha ett livligare nattliv. De pittoreska vikarna i Cala d'Or kompletteras av en stad som trots sin tillväxt under senare år har lyckats behålla en lugn landsbygdsatmosfär. Här finns inga tråkiga höghushotell utan istället vitkalkade, låga hus omgivna av en frodig vegetation med en Ibiza-stil eftersom huvudarkitekten bakom skapandet av Cala d'Or på 1930-talet var den ibiziska arkitekten Josep Costa Ferrer som såg en möjlighet att skapa ett unikt semesterparadis här. Kombinationen av stränder, en lugn atmosfär och arkitektur skapar en perfekt familjesemester på Mallorca

>> Läs mer om din semester till Playa de Muro här

>> Läs mer om din semester till Can Picafort här

>> Läs mer om din semester till Port d´Alcudia här

Attraktioner och aktiviteter i Cala d'Or

I centrum av Cala d'Or ligger stranden Cala Gran med finkornig sand och klart vatten som är populär bland både turister och lokalbefolkning som vill söderut. I närheten hittar du Cala Esmeralda som är en vacker strand i natursköna omgivningar som inbjuder till snorkling i det kristallklara vattnet. Cala Ferreras-stranden ligger i en naturskön vik och är en utmärkt plats för sol och bad i en lugn atmosfär.

En resa till Cala d'Or är ett utmärkt tillfälle att besöka den närliggande och mycket natursköna Parc natural de Mondragó där det finns många vandringsleder i naturparken. Glöm inte badkläderna så att du kan ta ett uppfriskande dopp på en av parkens stränder som anses vara en av de vackraste på Mallorca

Förutom det idylliska strandlivet erbjuder Cala d'Or aktiviteter och sevärdheter för hela familjen. Besök Cala d'Or Marina och beundra de lyxiga båtarna och yachterna som kantar marinan. Här kan du också shoppa i trendiga butiker och njuta av en god middag på någon av restaurangerna i området. Du kan också följa med på en spännande glasbottnad båttur för att utforska det otroliga undervattenslivet i Medelhavet där du kan se färgglada fiskar och koraller utan att behöva dyka. Besök gamla stan och den historiska stadskärnan i Cala d'Or med sina vitkalkade byggnader, smala gator och charmiga torg. Om du är ute efter en aktiv semester är Cala d'Or ett perfekt resmål för cykling. Här finns varierande cykelvägar i vackra omgivningar som passar alla nivåer. En aktiv semester på Mallorca ger dig möjlighet att besöka bergskedjan Tramuntana på öns östra sida som sträcker sig hela vägen norrut till Puerto de Pollenca och Alcudia. Här hittar du ett antal cykelleder på olika nivåer. Om du vill ha alternativa platser som ligger närmare och ändå har en barnvänlig atmosfär, finns det flera destinationer norr om Cala d'Or som du också kan besöka samtidigt. Ställen som Calas de MallorcaSa Coma och Cala Millor har populära cykelvägar. Om du är ute efter en längre dagsutflykt kommer du halvvägs efter cirka 3 timmar när du anländer till Cala Ratjada och samtidigt besöker de imponerande Artà-grottorna. 

När är det bäst att resa till Cala d'Or?

Mallorca har ett härligt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Sommarmånaderna från juni till september är högsäsong i Cala d'Or och under denna period kan du förvänta dig soliga dagar och massor av turister. Vår och höst är också bra tider att besöka Cala d'Or speciellt om du vill undvika de största folkmassorna på en familjesemester på Mallorca. Under denna period är det fortfarande behagliga temperaturer på runt 20 grader och lite nederbörd. Vad sägs om att välja en höstsemester till Cala d'Or?

Matupplevelser och uteliv i Cala D'Or

Mallorca bjuder på smakrika matupplevelser och Cala d'Or är inget undantag. Här finns en mängd olika restauranger och matställen som erbjuder något för alla smaker. Prova lokala rätter som färska skaldjur, paella och tapas. Eller så kan du njuta av en måltid på internationella restauranger som serverar bland annat italienska, asiatiska och mexikanska rätter. I Cala d'Or hittar du både avslappnade strandrestauranger och eleganta bistroer där många bjuder in dig att njuta av din måltid med en fantastisk utsikt över Medelhavet

Nattlivet i Cala d'Or är livligt med ett varierat utbud av barer och nattklubbar. Du kan välja mellan avslappnade strandbarer och cocktailbarer vid havet eller nattklubbar i stadens centrum där du kan dansa hela natten. Barerna och nattklubbarna ligger i centrum av Cala d'Or och inte i närheten av hotellområdena, så det blir inget störningsmoment för den som vill ta det lugnt. Om syftet med en resa till Mallorca är att njuta av nattlivet är området i Palmabukten mer värt att koncentrera sig på. Där kommer du att kunna hitta din partysemester på Mallorca

>> Läs mer om din semester till Cala Ratjada här

>> Läs mer om din semester till Cala Millor här

>> Läs mer om din semester till Alcudia här

Flyg och hotell i Cala d'Or

Det är lätt att ta sig till Cala d'Or från Sverige. Det går direktflyg till huvudstaden Palma de Mallorca och flygresan från Stockholm Arlanda till Palmas flygplats tar cirka 3 timmar och 30 minuter. Från flygplatsen är det cirka 60 km till Cala d'Or och det enklaste sättet är att ta en taxi, vilket tar cirka 1 timme. Ett billigare alternativ är att ta en buss till Palma centrum och byta till en buss som tar dig vidare till Cala d'Or. Många väljer också att hyra bil på semestern på Mallorca, för möjligheten att utforska området i sin egen takt.

Cala d'Or har ett bra urval av hotell och boendealternativ. Här finns all inclusive-resorts med många faciliteter, semesterlägenheter och semesterhus samt mysiga pensionat. Du väljer själv om du vill boka flyg och hotell separat eller boka en paketresa där flyg, hotell och eventuellt hyrbil ingår. Oavsett vad du föredrar kan Solfaktor hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för din semester i Cala d'Or och på Mallorca!

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Cala d'Or

Populära hotell i Cala d'Or

Spanien, Mallorca, Cala d'Or
7,1
Bra
434 omdömen
  • Närmaste flygplats: 57 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Cala d'Or
8,7
Mycket bra
1941 omdömen
  • Närmaste flygplats: 58 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Mallorca, Cala d'Or
8,5
Mycket bra
386 omdömen
  • Närmaste flygplats: 58 km
  • Närmaste strand: ca. 600 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Cala d'Or?

8,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 22 recensioner