Hotel Artemis

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,1
Fantastiskt
1166 omdömen

Promenera till stranden

Precis utanför Cefalùs historiska centrum, i en lugnare del av staden, hittar du härlig komfort och bra service på Artemis Hotel. Här bor du i charmiga omgivningar på ett tidigare kloster.

Artemis Hotel ligger endast ett par hundra meter från stranden, centralstationen och det historiska centret - och 150 meter från hotellet hittar du en gratis parkeringsplats.

Cefalù är en unik och vacker liten stad

Överväger du att besöka Cefalù? Då är du på rätt spår, för staden är absolut värd ett besök på sin semester till Sicilien. Utöver den härliga, avslappnade atmosfären, som kännetecknar det historiska centret, kan du njuta av det faktum att stranden ligger mitt i smeten. Det är en perfekt fusion av kultur, historia och natur - ett unikt fenomen. När du tittar ut över staden från vägen som leder ner till den, kommer domkyrkan - den största turistattraktionen - utan tvivel att fånga din blick. Den vittnar om de olika kulturer, civilisationer och folkslag som genom århundraden har satt sin prägel på Sicilien: normanderna, romarna, grekerna och araberna, för att bara nämna några. Den historiska delen av Cefalù har massor av restauranger, kaffebarer, glassbarer och butiker, och naturligtvis också en vacker strand. Stränder som är värda ett besök, hittar du dock inte bara i den gamla stadsdelen, utan också i andra delar av staden, och faktiskt överallt på Sicilien.

Ett paradis för naturälskare

Sicilien är en mycket naturskön ö, och om du vill vandra, köra mountainbike, eller på andra vis göra naturen till din lekplats under din semester, så bor du bra på Artemis Hotel. Du bor nämligen inte långt från Madonie-bergen och Naturparken Madonie, där det finns många möjligheter för att vara aktiv och utforska omgivningarna. Det finns många vackra vandrings- och cykelrutter av olika längd och svårighetsgrad.

Takterrass, bubbelbad och solarium

Från Artemis Hotel ligger de flesta attraktioner och sevärdheter inom bekvämt avstånd. Själva hotellet bjuder dock också på attraktiva faciliteter och en god service. Det bästa med Artemis Hotel är takterrassen, där du hittar både solarium, bubbelbad och gym. Ett skönt ställe att bara slappna av på, eller värma upp musklerna med lite träning innan dagens vandringstur eller sightseeing. Först ska du dock njuta av din frukost, vilket du gör i frukostrestaurangen. På terrassen kan du inta din vällagade espresso, och på eftermiddagen kan du beställa förfriskningar och lättare snacks att inta på samma plats.

Restaurangen

Den restaurang som som hotellet samarbetar med ligger inte i själva huvudbyggnaden, utan en cirka 5 minuters promenad bort och heter Villa dei Melograni. Det är en rustik och karaktäristisk restaurang, med stor terrass, som vänder ut mot Cefalù-bukten. Här kan du njuta av läckra rätter från Medelhavsköket. Ev. kan det bli så att du äter din mat på annan restaurang i närheten. Det beror på tillgängligheten.

Varma och eleganta rum

Hotel Artemis har 56 varmt möblerade rum. Varje rum är utrustat med aircondition, Wi-Fi, telefon, Sat-TV, minibar, hårtork, kassaskåp samt ett privat badrum med en stor dusch. Det finns Wi-Fi på hela hotellet, utan extra kostnad.

Därför ska du välja Hotel Artemis

  • Närmaste flygplats: 99 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Parkering / Garage

Hotelltyp

Karta och avstånd

  • Katedralen i Cefalù: ca. 1.1 km
  • Mazzaforno: ca. 4.7 km
  • Campofelice di Roccella: ca. 15 km
  • Siciliens huvudstad: ca. 67 km
  • Tenuta Regaleali - det historiska huvudsätet för vinhuset Tasca d'Almerita: ca. 78 km
  • Shopping på Sicilia Fashion Outlet: ca. 119 km
  • Besök Etna, Siciliens aktiva vulkan: ca. 172 km
  • Palermo Flygplats: ca. 99 km (1h 30m)
  • Catania Flygplats: ca. 177 km (2h 10m)
  • Trapani Flygplats: ca. 182 km (2h 20m)
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Hotel Artemis. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Strand mindre än 1 1/2 km bort
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Motionsrum
  • Hotellbar
  • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via Roma 101
90015 Cefalu

Koordinater

Latitude: 38.0332
Longitude: 14.0162

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer