Art Deco Imperial Hotel

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,0 Gästrecensioner

Om du är fascinerad av den spännande Art Deco-stilen, ska du helt klart överväga att bo på det 5-stjärniga hotellet Art Deco Imperial nästa gång turen går till Prag. Här kommer du nämligen tappa både hakan och andan när du träder in över dörrtrösklen, för utsmyckningen är inte mindre än fantastiskt.

Art Deco Imperial Hotel är en riktig pärla - i alla fall om du intresserar dig för arkitektur. Mitt i Prags historiska centrum ligger det 5-stjärniga hotellet, där det råder en unik atmosfär, och där historiens vingeslag kan höras överallt. Själva byggnadens historia går hela vägen tillbaka till 1300-talet, men det har skett mångt och mycket sedan dess, och jag ska undvika att gå genom hela historian (även om den är spännande). Hotellet har alltid varit ett av Prags ledande, och gästlistan rymmer bland annat den berömda författaren Franz Kafka. År 2005 stängdes hotellet på grund av en omfattande renovering, och år 2007 återuppstod det som Fågel Fenix i all sin tidigare prakt, och det säger inte lite - titta bara på bilderna.

Ett helt unikt hotell

Idag är hotellet ett av Prags ledande hotell, och om du väljer att spendera din kommande semester här, kan du redan nu börja att se fram emot resan. Här är även frukosten en upplevelse, och urvalet på buffén höjs till skyarna. Frukosten serveras i Café Imperial, och kökschefen är den berömda TV-kocken Zdenek Pohireich. Skulle du mot förmodan sakna något, är det bara att säga till. Du kan naturligtvis också njuta av din middag på stället, och så kan du avsluta dagen med en cocktail i den trevliga baren Prime Bar. Vill du skämma bort dig lite extra, erbjuder hotellet också ett SPA där du också hittar ett litet gym.

Därför ska du välja Art Deco Imperial Hotel

  • Du intresserar dig för arkitektur
  • Du vill bo på ett unikt hotell
  • Du värdesätter god och hög standard
  • Du vill bo i smakfulla omgivningar
  • De vill bo centralt

Bra att veta om Art Deco Imperial Hotel

Eventuell turistskatt betalas på plats.

De rum som ligger på översta våningen har snedväggar och -fönster.

Du bor mott i centrum, så du ska vara beredd på en viss ljudnivå, bland annat från de fina, gamla spårvagnarna.

Därför ska du välja Art Deco Imperial Hotel

  • Närmaste flygplats: 15 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Parkering / Garage

Art Deco Imperial Hotel är inte tillgänglig i dagsläget

Art Deco Imperial Hotel är inte en del av programmet hos Solfaktor i dagsläget.

Karta och avstånd

  • Old Town Square (den gamla stadsdelen), Staromestske Namesti - ca. 1 km 
    Där du inom 500 m också kan besöka: 
    - Tycho Brahes grav vid Týn-katedralen
    - Prags astronomiska ur
    - Josefov, den judiska stadsdelen
    - Den exklusiva shoppinggatan, Parížská
    - Karlsbron 
  • ”Mini-Eiffeltornet” vid Petrin-kullen - ca. 3 km
  • Prags slott, Pražský Hrad - ca. 2 km
  • Prags ZOO - ca. 6 km
  • Prags flygplats (Václav Havel Airport Prague) - ca. 19 km

På Art Deco Imperial Hotel finns totalt 86 smakfullt inredda rum och suiter i olika storlekar och kategorier. Alla rum har som minimum aircondition, wifi, satellit-TV, kaffe- och tefaciliteter, minibar, kassaskåp, strykbräda/järn, samt ett privat badrum med dusch eller badkar, hårfön, badrock och badtofflor.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Art Deco Imperial Hotel. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
  • Motionsrum
  • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Na Porici 15
11000 Prague

Koordinater

Latitude: 50.0898
Longitude: 14.4328

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Destinationer Tjeckien

Andra hotell Prag

Visa fler