Resor till Hamburg

Hamnstaden Hamburg bjuder på historiska sevärdheter, en mångsidig kulturscen och ett pulserande nattliv. Unna dig en storstadsresa till den tyska staden! Boka en billig resa till Hamburg med Solfaktor!

Hamburg som resmål

Under de senaste åren har många resenärer fått upp ögonen för Hamburg som resmål. Hamburg är en stad i norra Tyskland och är belägen vid floden Elbe och är den näst största staden i Tyskland efter Berlin men större än München, och landets viktigaste hamnstad. Hamburg är ett populärt resmål för alla som vill uppleva en maritim atmosfär, historisk arkitektur och ett livligt nattliv.

Sevärdheter och aktiviteter i Hamburg

Hamburg har gott om sevärdheter och aktiviteter för alla smaker. Den imponerande hamnen är en av stadens huvudattraktioner där du hittar marknader, kaféer och restauranger. Besök Elbphilharmonie, en futuristisk konserthall med fantastisk arkitektur och utsikt eller besök Kunsthalle Hamburg som är ett av de mest erkända konstmuseer i Tyskland med en imponerande samling målningar och skulpturer. En annan populär sevärdhet är Miniatur Wunderland, världens största järnvägsutställning i miniatyr där du kan utforska detaljerade modeller av städer, landskap och tåg.

Hamburg har också vackra parker som Planten un Blomen där du kan koppla av bland vackra blommor och fontäner eller ta en lugn båttur på sjön. Det är också trevligt att ta en promenad längs de pittoreska kanalerna i Speicherstadt som är stadens historiska lagerdistrikt och ett av UNESCO:s världsarv.

När är det bäst att resa till Hamburg?

Under sommaren är det högsäsong i Hamburg med behagliga temperaturer, soliga dagar och är den perfekta tiden att utforska stadens utomhusattraktioner, gröna parker och flodkryssningar på Elbe. Om du vill undvika de stora folkmassorna är våren och hösten också en bra tid att besöka Hamburg med fortfarande milt väder, låg nederbörd och är perfekt för till exempel en storstadssemester

Under vintern kan det vara kallt och kyligt med risk för snö i Hamburg men är en populär tid att besöka staden, särskilt i december för att uppleva de mysiga julmarknaderna som staden är känd för.

Matupplevelser och uteliv i Hamburg

Hamburg är känd för sin varierade och spännande matscen. Här hittar du många restauranger och matställen som serverar både tyska delikatesser och rätter från världens alla hörn. Längs floden Elbe hittar du flera restauranger och kaféer med fantastisk utsikt medan du avnjuter din måltid samt många matstånd som serverar tyska specialiteter och tilltugg. Vi rekommenderar en tur till fiskmarknaden Fischmarkt där du hittar en mängd färsk fisk och skaldjur med en mysig atmosfär.

Hamburgs nattliv är känt för sin livliga atmosfär. Reeperbahn i stadsdelen St Pauli är centrum för barer och nattklubbar och här kan du uppleva en festlig atmosfär fram till de tidiga morgontimmarna.

Flyg och hotell i Hamburg

Det är lätt att ta sig till Hamburg och Tyskland från Sverige. Det går direktflyg från Stockholm Arlanda till Hamburg flygplats (HAM) och flygresan tar ca 1 timme och 30 minuter. Du kan snabbt ta dig till centrala Hamburg med tåg. Järnvägsstationen ligger precis bredvid terminalbyggnaden och tågen går snabbt och ofta. Du kan också ta en taxi från flygplatsen till stadens centrum och du hittar hållplatsen precis utanför ankomsthallen. Om du reser till andra delar av staden än Hamburgs centrum är det också möjligt att ta en buss från flygplatsen. Om du vill ha flexibilitet och möjlighet att utforska på egen hand under din semester i Hamburg kan du överväga att hyra en bil.

Det finns ett antal bra boendealternativ i Hamburg. Du kan välja mellan mysiga pensionat, mindre hotell, all inclusive-hotell och exklusiva 5-stjärniga hotell. Du väljer själv om du vill boka flyg och hotell separat eller boka en paketresa där flyg, hotell och eventuellt hyrbil ingår. Oavsett vad du föredrar kan Solfaktor hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för din semester till Hamburg och Tyskland!

Resor till Tyskland

Läs mer om Tyskland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Tyskland här

Hotell i Hamburg

Populära hotell i Hamburg

Tyskland, Hamburg
9,2
Fantastiskt
1577 omdömen
  • Närmaste flygplats: 11 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage
Tyskland, Hamburg
8,8
Mycket bra
7287 omdömen
  • Närmaste flygplats: 11 km
  • Närmaste strand: ca. 84 km
  • Internet/Wi-Fi
Tyskland, Hamburg
8,7
Mycket bra
2228 omdömen
  • Närmaste flygplats: 11 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang