Hotel Il Guercino

Officiell kategori

Solfaktors kategori

8,7
Mycket bra
1002 omdömen

Hotel Il Guercino - en oas i Bologna

Med ett praktiskt läge nära centralstationen, i ett lugnt område nära Bolognas historiska centrum, är Hotel Il Cuercino ett mycket bekvämt ställe, oavsett om du reser i affärer eller nöje.

Kort storstadssemester eller långhelg i Bologna

Bologna är en vacker stad att spendera några dagar i, till exempel en långhelg. Stadens atmosfär är livlig, som man ofta upplever universitetsstäder. Det är en charmig stad, uppbyggd med röd mursten, och palatsen står tätt. Ett av Bolognas mest berömda kännetecken är det historiska universitetet som är ett av det äldsta i sitt slag i Europa.

Bolognas historiska byggnader och marknader

I denna härliga medeltida stad, kommer du inte att ha tråkigt. Om du inte är rädd för lite motion, kan du ta alla 498 trappsteg upp till toppen av tornet Torre Asinelli, som byggdes på 1100-talet. Härifrån har du en fantastisk utsikt över Bologna, och de omkringliggande gröna backarna. Besök också Achiginnasio, där Universitetet i Bologna grundades 1088. Medan du är i Bologna, måste du självklart också smaka på de delar av den lokala kulturen som handlar om mat och dryck, exempelvis den mycket regionala specialiteten Tortellini. Testa Tortellini med salvia och smör, tagliatelle al ragù, mortadella, eller de speciella små lokala bröden med korv och mjukost som stracchino och squaquerone. Alltihop passar perfekt till att sköljas ner med ett lokalt vit vin, t.ex. Pignoletto eller det röda vinet Lambrusco. Du kan naturligtvis strosa runt på stadens trevliga marknader och hitta alla dessa produkter. De flesta marknaderna avhålls på fasta dagar, och här finns också en mängd barer, restauranger och butiker.

Ett annorlunda stadshotell

På Hotel Il Guercino bor du i ett lugnt område precis utanför Bolognas historiska centrum. Här kan du njuta av den fridsamma atmosfären, samtidigt som du endast har cirka 15 minuters promenad till centrum. Något av det bästa med hotellet, bortsett från den attraktiva designen, är gården. Detta är det perfekta stället att vakna långsamt om morgonen, med en espresso, medan du känner de första solstrålarna på din hud. Senare på dagen serveras snacks och förfriskningar från baren.

Slappna av i wellness-centret

Något annat, som med stor sannolikhet kommer att uppskattas av dig, är Hotel Il Guercinos wellness-center, Il Bagno di Diana. Här kan du, mot en extra kostnad, använda dig av finsk bastu, turkiskt bad och bubbelbad. Om du vill bränna lite kalorier, har du också tillgång till gymmet.

Färgrika och harmoniska rum

Hotellet har 40 rum, som alla är dekorerade i sin egen unika stil, och de är ganska små och intima. Alla rum har gratis Wi-Fi, luftkonditionering, sat-TV, kaffe- och te-faciliteter, minibar och kassafack. Det privata badrummet har dusch och hårtork. Många av rummen har balkong, beroende på vilken rumstyp du väljer.

Därför ska du välja Hotel Il Guercino

  • Närmaste flygplats: 10 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Parkering / Garage

Hotelltyp

Karta och avstånd

  • Universitetsstaden Bologna, också kallad "Il Grasso" (den feta) på grund av all dess goda mat: ca. 1.7 km
  • Museo del aceto balsamico: ca. 32 km
  • Salame, Coppa, Culatello, Mortadella och mycket mer på Museo della Salumeria: ca. 45 km
  • Röda bilar som kör fort! Ferrari-fabriken!: ca. 45 km
  • Modena - konst, mat och snabba bilar: ca. 47 km
  • Ferrara med en mycket förtjänt plats på UNESCOs världsarvslista: ca. 47 km
  • Ravenna, för dig som är konst- och historieintresserad: ca. 85 km
  • Nöjesparken Mirabilandia för hela familjen: ca. 92 km
  • Ponte Vecchio, shopping och domkyrkan Florens: ca. 119 km
  • Bologna Flygplats: ca. 10 km (20m)
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Hotel Il Guercino. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
  • Hotellbar
  • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via Luigi Serra 7
40129 Bologna

Koordinater

Latitude: 44.5093
Longitude: 11.3456

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer