Kalyves Beach

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,1
Fantastiskt
1047 omdömen

Ta med dig familjen, vännerna eller din bättre hälft på en resa till den grekiska solen. På Kalyves Beach Hotel bor du bra på Kretas norra kust, endast ett stenkast från havet i den lilla staden Kalives. Här är det möjligt att boka All Inclusive och du har tillgång till en rad faciliteter som gör semestern extra bekväm och minnesvärd, bland annat pooler, restaurang och ett litet relax-område.

Kalyves Beach Hotel ligger härligt placerat vid floden Xydas på norra Kreta, precis vid havet och med de vita bergen i bakgrunden. Hotellet består av två byggnader, som ligger på varsin sida av en liten väg, och erbjuder precis de faciliteter som behövs för att badsemestern ska bli extra bekväm.

Mellan byggnaderna och stranden ligger två poolområden med pooler och solterrasser - och vid en av poolerna finns också en barnpool samt en poolbar där du kan beställa läskande drycker från morgon till kväll. Stranden når du lättast via en liten bro över ån som löper bredvid hotellet. På stranden kan du slå dig ner på en liggstol och njuta av semesterlivet och ta ett uppfriskande dopp i det vackra Medelhavet.

På Kalyves Beach Hotel har du aktiviteter för både stora och små. De minsta gästerna kan leka på lekplatsen och möta nya vänner i barnklubben. Du själv kan ta en avslappnande simtur i poolen, eller få en behandling i hotellets relax-område med jacuzzi, bastu och motionsrum. Du kan också delta i olika fitness-aktiviteter som till exempel zumba, pilates och aqua-aerobics, eller prova aktiviteter till havs såsom dykning och snorkling.

Hotellet har en bufférestaurang som serverar grekiska och internationella rätter, som du kan njuta av på utomhusterrassen ut mot floden där små båtar ligger och guppar. Ibland ordnar man underhållning på hotellet, som till exempel grekiska temakvällar med dans och musik, shower och barndisco. Det är möjligt att boka All Inclusive på detta hotell.

När du bor på Kalyves Beach Hotel kan du promenera ut på Kalives gator och torg och uppleva det charmiga, lokala landsortslivet. På torget kan du njuta av en kopp kaffe på ett lokalt kafeneion (café) eller äta grekiska specialiteter på en taverna. Om du vill ha ännu mer liv och rörelse, kan du enkelt ta dig till Chania och Rethymnon med buss (hållplats nära hotellet).

    Därför ska du välja Kalyves Beach

    • Närmaste flygplats: 27 km
    • Närmaste strand: ca. 20 m
    • Pool (ev. säsongsöppen)
    • Internet/Wi-Fi

    Bra att veta

    Receptionen är öppen 24 timmar om dygnet. Det finns wifi i alla utrymmen (med reservation för ändringar). Hiss finns.

    Vissa faciliteter och deltagande i aktiviteter kan vara mot en kostnad och bokas och betalas på plats.

    Turistskatt betalas på plats. Poolen är säsongsöppen mellan mars och oktober.

    Inträde på relax-avdelningen kan vara mot en avgift. Förhandsbokningar krävs för massage och behandlingar - bokningar kan göras genom att kontakta detta boende innan ankomsten med kontaktuppgifterna i bokningsbekräftelsen.

    Det är möjligt att boka All Inclusive på detta hotell vilket inkluderar alla måltider från en buffé samt utvalda drycker och snacks (med reservation för ändringar). All Inclusive konceptet fastläggs lokalt på hotellet och kan ändras under säsongens gång. Hotellet är inte stort, bara enstaka gäster har All Inclusive, och utbudet är begränsat. Aktuellt program lämnas ut vid ankomsten till hotellet.

    Ibland arrangeras aktiviteter och underhållning, så du ska vara beredd på en viss ljudnivå.

    Du kan boka transport t/r mellan flygplatsen och hotellet när du beställer din resa.

    Hotelltyp

    Karta och avstånd

    • Avkopplande och fridfull badort Kalyves: ca. 700 m
    • Närmaste strand: ca. 20 m
    • Avstånd till centrum: ca. 300 m
    • Närmaste stad (Chania): ca. 17 km
    • Den traditionella bergsbyn Vamos: ca. 7 km
    • Samonas: ca. 11 km
    • Den charmiga gamla stadsdelen i Chanias: ca. 21 km
    • Kretas botaniska trädgård med vackra blommor och massor av doft: ca. 36 km
    • Rethymnons historiska stadskärna som påverkats av hela Medelhavet: ca. 43 km
    • Den trevliga och charmiga lilla staden Adele: ca. 49 km
    • Det majestätiska fortet, Gramvousa Fort: ca. 70 km
    • Chania Flygplats: ca. 27 km (40m)
    • Heraklion Flygplats: ca. 124 km (1h 50m)

    Kalyves Beach Hotel erbjuder 100 rum i olika storlekar och kategorier. Alla rum är inredda i en klassisk, enkel stil med ljusa färger och olika material. Det är möjligt att boka rum med balkong eller terrass, och eventuell utsikt över havet, på detta hotell.

    Rummen har faciliteter såsom tv, wifi, luftkonditionering (påslagen beroende på säsong) och värdeskåp. I de privata badrummen finns dusch och/eller badkar, hårfön och toalett.

    Observera att vissa sovplatser kan vara i bäddsoffa.

    Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

    Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Kalyves Beach. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

    • Pool (ev. säsongsöppen)
    • Möjlighet till luftkonditionering
    • Internet/Wi-Fi
    • Restaurang
    • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
    • Möjlighet för balkong/terrass
    • Barnpool el. del i pool
    • Strand mindre än 1 1/2 km bort
    • Stad mindre än 3 km bort
    • Motionsrum
    • Hotellbar
    • Nära vattnet (max 4 km)

    Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

    Adress

    Chania
    Kalyves

    Koordinater

    Latitude: 35.4522
    Longitude: 24.1741

    Recensioner från TrustYou

    TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

    Så kan du resa

    Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

    Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

    På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

    Visa mer