Hotel Rott

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,5
Fantastiskt
3062 omdömen

Utmärkt läge, det är de två återkommande ledorden när det kommer till Hotel Rott. Med andra ord är detta ett hotell för dig som önskar att  bo mitt i smeten, med närhet till mycket av vad Prag har att erbjuda.  Och det bästa av allt är att du härifrån enkelt tar dig runt staden till fots.

Historiska Hotel Rott ligger på en sidogata mitt i Prags bultande hjärta, och i en byggnad som härstammar från år 1250. Förvisso är inredningen inte den mest moderna, men läget är alltså toppen. Detta då du strax runt hörnet hittar stadens centrala torg med rådhustornet, där du bland annat kan beskåda det legendariska astronomiska uret. En plats där hundratals av turister samlas varje gång klockan slår hel timma, för det är nämligen då som det mekaniska skådespelet börjar. Och då hotellet ligger i Prags mest populära stadsdel, Stare Mestro, kan du faktiskt på endast ca fem minuter traska bort till Karlsbron, liksom den spännande judiska kyrkogården, bara för att nämna något.

Hotellet i sig är traditionell stil, både vad gäller inredning och service. Hotellet har en restaurang med terrass, perfekt de dagar du inte känner för att besöka en av alla de trevliga restauranger du hittar i din närhet. Här finns nämligen en hel del att välja mellan, då området bjuder på ett myllrande liv,  dygnets alla timmar.

Hotellet har även ett litet motionsrum samt möjlighet att beställa massage och yoga.

 

Därför ska du välja Hotel Rott

  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Avstånd till centrum: ca. 650 m
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang

Bra att veta

Reception 24/7.

Lokal turistskatt betalas på plats. Allmän parkering finns mot en kostnad (bör bokas i förväg).

Restaurangen brukar hålla öppet månd-sönd mellan 11-23, med reservation för ändringar.

Du bor mitt i det historiska centrumet, så därför ska du vara beredd på en viss ljudnivå.

Karta och avstånd

  • Old Town Square (den gamla stadsdelen), Staromestske Namesti - ca. 150 m 
    Där du inom 500 m också kan besöka: 
    - Tycho Brahes grav vid Týn-katedralen
    - Prags astronomiska ur
    - Josefov, den judiska stadsdelen
    - Den exklusiva shoppinggatan, Parížská
    - Karlsbron 
  • ”Mini-Eiffeltornet” vid Petrin-kullen - ca. 2 km
  • Prags slott, Pražský Hrad - ca. 1 km
  • Prags ZOO - ca. 7 km
  • Prags flygplats (Václav Havel Airport Prague) - ca. 14 km

Hotellet har 82 trivsamma, men enkelt inredda rum, i olika storlekar och kategorier, så även familjerum för upp till 4 personer. Rummen har luftkonditionering, sat-TV, wifi, kaffe- och tefaciliteter, minibar, kassaskåp, samt badrum med dusch eller badkar och hårfön. Några av rummen ligger på översta våningen och har därför sluttande väggar och takfönster.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Hotel Rott. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Hotellbar
  • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Malé Námestí 138/4
110 00 Prague

Koordinater

Latitude: 50.0869
Longitude: 14.4193

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Destinationer Tjeckien

Andra hotell Prag

Visa fler