Resor till Massouri

De två städerna Massouri och Myrties ligger vid en vacker sandstrand på den västra delen av ön Kalymnos. Det är svårt att se var gränsen mellan de två städerna går och utsikten över ön Telendos är sagolikt vacker från dem båda. Den längsta stranden har du i Massouri. Det är också framför allt Massouri som har de flesta barerna, restaurangerna och tavernorna längs stranden och huvudgatan.

Allt på ön försiggår i ett behagligt semestertempo så det är bara för dig att själv sänka farten och njuta av strandlivet. De flesta som reser hit väljer också att fördriva tiden på Massouri Beach, här har du massor av vattensportsaktiviteter att välja mellan. Stranden består av grovkornig sand och små rullstenar och du kan hyra liggstolar och parasoller. Vill du ha lite variation kan du lätt ta en taxibåt från väderkvarnen i Myrties över till de små idylliska badvikarna med kristallklart vatten på grannön Telendos.

Nattlivet i Massouri är förhållandevis begränsat, det liv som finns hittar du på barerna och tavernorna. Under högsäsongen finns det emellertid även ett par diskotek med lite mer fart och fest. Reser du hit med familjen så finns det dock även rikliga möjligheter att bara avsluta dagen på någon uteservering vars meny har maträtter för alla smaker.

Aktiviteter och utflykter

Om du bara har behov av att koppla av och njuta på stranden så är Massouri ett perfekt resmål. Skulle du vilja var lite mer aktiv finns det även möjlighet för det på Kalymnos. De branta klipporna med utmaningar för både nybörjare och mer erfarna lockar till exempel klättrare från när och fjärran. På samma sätt är det många som reser till Massouri som kombinerar det avkopplande strandlivet med vandring eller dykning.

 Kalymnos är inte någon stor ö. Du kan därför lätt ta dig de 9 kilometerna över till huvudstaden Pothia på andra sidan ön. I öns huvudstad bor den största delen av öns omkring 14 000 fasta invånare. Här hittar du därför ett mer mångsidigt shoppingutbud än i de ganska turistiga butikerna i Massouri. Med andra ord kan du här uppleva ett mer äkta grekiskt vardagsliv när du går runt på hamnstadens små gator och gränder med sina små mysiga tavernor och caféer.

>> Hitta sista-minuten erbjudanden och restplatser till Grekland här

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Massouri