Resor till Playa Taurito

Välkommen till den härliga semesterorten Playa Taurito på Gran Canaria! Här kan du njuta av sol, bad och bra väder året runt, vacker natur och massor av spännande aktiviteter för hela familjen. Boka en billig semester till Playa Taurito med Solfaktor!

Playa Taurito som rejsemål

Playa Taurito är en semesterort som ligger på Gran Canarias sydvästkust. Staden har ett fint läge vid havet i härliga omgivningar. Playa Tauritos största fördel är de fina stränderna och det behagliga, lugna tempot. Här är du garanterad en semester med sol och bad. Området fungerar perfekt för barnfamiljer och andra som vill njuta av sol och bad i ett avslappnat tempo.

>> Läs mer om din resa till Maspalomas här

>> Läs mer om din resa till Playa del Ingles här

>> Läs mer om din resa till Arguineguin här

Attraktioner och aktiviteter i Playa Taurito

En resa till Playa Taurito betyder härliga dagar på stranden, som lockar många turister varje år. De största stranden i staden (med samma namn som staden) är en bred sandstrand omgiven av klippor med bra faciliteter och flera restauranger. Här kan man njuta av solen och atmosfären, koppla av under palmerna och prova på vattensporter som jetski, vindsurfing, parasailing eller dykning. Från Playa Taurito är det nära till Playa de Mogan, där du hittar en fantastisk familjevänlig strand, och Playa Amadores, känd för sin mjuka, vita sandstrand och härliga badvatten. Här finns flera faciliteter, restauranger och strandbarer.

När du vill ha en paus från stranden kan du ta en tur till den mysiga kuststaden Puerto de Mogán, känd som Gran Canarias "Lilla Venedig". Utforska de vackra kanalerna, promenera längs de färgglada husen och besök stadens mysiga marknad. Om du reser med barn är Lago Oasis Water Park ett utmärkt resmål med pooler, vattenrutschbanor, "lazy rivers" och vattenaktiviteter som garanterat kommer betyda timmar av kul och spänning. Du kan också ta en båttur från Playa Taurito och utforska den vackra kusten och upptäcka dolda och hemliga vikar under din semester.

När ska man resa till Playa Taurito?

Vädret på Gran Canaria är nästan alltid behagligt. Den mest populära tiden att resa till  Playa Taurito är på vintern, när temperaturen ligger runt 20-25 grader under dagen. Vår och höst är bra tider att resa hit - så är här milda och behagliga temperaturer, färre turister och lägre priser på flyg och hotell. Sommaren är varm och torr med temperaturer runt 30 grader i skuggan.

Mat, dryck och nöjen i Playa Taurito

Det finns mycket att smaka på i Playa Taurito! Kanarieöarna är kända för sitt härliga och smakfulla kök, och Playa Taurito är inget undantag. Prova färska skaldjur, lokala ostar, spännande tapas och läckra kanariska specialiteter. Naturligtvis hittar du i Playa Taurito matställen som både  serverar lokal mat och många internationella restauranger med rätter som grillmat, pizza, pasta och sallader. Nattlivet i Playa Taurito är ganska lugnt med en del mysiga små barer och pubar. Om du vill ha mer action kan du åka till närliggande semesterorter på Gran Canaria som Maspalomas och Playa del Ingles - båda ligger ca 20 minuter bort med taxi.

>> Läs mer om din resa till San Agustin här

>> Läs mer om din resa till Gran Canaria här

>> Läs mer om din resa till Puerto Rico här

Flyg till och hotell i Playa Taurito

Du kan enkelt och snabbt resa till Gran Canaria Airport i Las Palmas med direktflyg från både Arlanda, Landvetter och Kastrup - och i perioder också från andra flygplatser.  Det finns flygalternativ året runt. Flygresan från Arlanda tar drygt 6 timmar. Från flygplatsen kan du ta en taxi till Playa Taurito, vilket tar lite mer än en halvtimme. Ett billigare alternativ är att ta en buss till grannstaden Puerto de Mogán och sedan byta buss eller ta en kort taxiresa till Playa Taurito. Du kan också hyra en bil på flygplatsen om du vill ha mer flexibilitet på din semester på Gran Canaria - vi rekommenderar varmt detta alternativ.

När du reser till Playa Taurito hittar du ett brett utbud av boendealternativ. Från all-inclusive-hotell med många faciliteter till små boutiquehotell, semesterhus och lägenheter. Du kan välja om du vill boka flyg och hotell separat eller boka en paketresa där flyg, hotell och eventuellt hyrbil ingår. Oavsett vad du vill kan Solfaktor hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för din semester i Playa Taurito och Kanarieöarna!

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Playa Taurito

Populära hotell i Playa Taurito

Spanien, Kanarieöarna, Gran Canaria, Playa Taurito
8,2
Mycket bra
773 omdömen
  • Närmaste flygplats: 52 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Gran Canaria, Playa Taurito
8,8
Mycket bra
1529 omdömen
  • Närmaste flygplats: 52 km
  • Närmaste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Gran Canaria, Playa Taurito
7,5
Bra
905 omdömen
  • Närmaste flygplats: 51 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Playa Taurito?

6,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 11 recensioner