Resor till Puerto Rico

Puerto Rico är ett populärt semestermål för skandinaver på Gran Canaria. Här kan du njuta av vackra stränder, härliga upplevelser och spännande underhållning för hela familjen. Boka en billig semester till Puerto Rico med Solfaktor!

Puerto Rico som resmål

Puerto Rico är en semesterort på Kanarieöarna i kommunen Mogán på Gran Canarias sydkust. Staden ligger ungefär mitt emellan semesterorterna Puerto de Mogan och Arguineguin och är vackert belägen i den branta dalen som leder till den fina sandstranden. Här finns ett bra urval av hotell, restauranger, shoppingområden och ett härligt nattliv. Puerto Rico lockar besökare som vill ha en fartfylld semester på Gran Canaria.

>> Läs mer om din resa till Las Palmas här

>> Läs mer om din resa till Spanien här

>> Läs mer om din resa till San Agustin här

Stränder i och nära Puerto Rico

När du reser till Puerto Rico är det för att njuta av solen och ha det trevligt på vackra stränder med bra förutsättningar för solbad, simning och vattenaktiviteter. Huvudstranden ligger mitt i staden och har mjuk, gyllene sand och fint, rent vatten. Här finns gott om faciliteter - solstolar, parasoller och en rad olika vattensporter som jetski och vattenskidor. Strax utanför Puerto Rico ligger Playa Amadores, en av de mest populära stränderna på Gran Canaria och känd för sitt lugna tempo. Det är en vacker vik med vit sand, turkost vatten och ett bra urval av restauranger och strandbarer längs strandpromenaden.

Knappt 10 minuters bilresa söder om Puerto Rico ligger Anfi del Mar, en konstgjord lagun och strand med vit korallsand och en "naturlig pool" med bra vattenförhållanden för barn. Det är en perfekt plats för familjer som reser med små barn. Norr om Puerto Rico, ca 15 minuters bilresa bort, ligger stränderna Playa Taurito och Playa de Mogan. Här kan du sola och bada i en avslappnad atmosfär med faciliteter och bra matställen.

Attraktioner och aktiviteter i Puerto Rico

Puerto Rico erbjuder massor av attraktioner och aktiviteter som passar alla åldrar. Utforska Gran Canarias kust och ta en båttur från Puerto Rico. Du kan åka på en spännande båttur eller en delfinsafari för att se vilda delfiner och valar i sin naturliga miljö. Stränderna i Puerto Rico erbjuder många vattensportaktiviteter som jetski, parasailing, vattenskidor, paddleboard eller kajakpaddling. Det finns också flera dykcenter som erbjuder dykturer och dyklektioner.

Om du är ute efter en aktiv semester är Puerto Rico en utmärkt bas på Gran Canaria. Ta en tur till Amadores-klipporna eller Taurodalen och njut av vackra landskap och panoramautsikt. Det finns också flera vandringsleder och naturområden som erbjuder fantastiska möjligheter till vandring och fågelskådning.

Om du reser med barn är Angry Birds Activity Park ett populärt ställe att besöka! Parken har olika attraktioner, lekplatser och roliga aktiviteter baserade på den populära spelserien Angry Birds. Det stora shoppingcentret i Puerto Rico erbjuder ett brett utbud av butiker, restauranger och nöjesställen. För den som vill spela golf på semestern finns det flera fina golfbanor i närheten av staden, t ex Anfi Tauro Golf och Salobre Golf Resort.

När ska man resa till Puerto Rico?

Kanarieöarna har ett behagligt klimat. Det betyder att du kan resa till Puerto Rico året runt. Området har ett subtropiskt klimat med milda vintrar och varma somrar, och det är mycken liten skillnad mellan årstiderna. December till februari är högsäsong och den mest intensiva perioden i Puerto Rico. Under den här perioden är temperaturen vanligtvis över 20 grader i skuggan, med soliga dagar och lite regn. Om du vill undvika folkmassorna men ändå njuta av det fina vädret är det en bra idé att resa till Puerto Rico och Gran Canaria på våren eller hösten. Då kan du uppleva staden under lugnare förhållanden. Juni till september är den varmaste tiden på Gran Canaria, med temperaturer på upp till 30 grader i skuggan.

Mat, dryck och nattliv i Puerto Rico

Matkulturen på Kanarieöarna är en del av semesterupplevelsen på Gran Canaria. I Puerto Rico finns flera restauranger som serverar kanariska specialiteter som "papas arrugadas" med mojosås (bakad potatis med paprikasås), gofio (rostat majsmjöl) och sancocho (traditionell fisksoppa). Om du gillar fisk och skaldjur kommer du att bli imponerad av det stora utbudet av färska skaldjur. Prova grillad fisk och bläckfisk på kanariskt vis eller klassiker som spansk paella med skaldjur. För den som vill köpa lokala produkter finns det marknader som säljer ost, honung, olivolja och färsk frukt och grönsaker. Du hittar också många restauranger som serverar internationella rätter i Puerto Rico. Njut av livet!

Nattlivet i Puerto Rico är ganska intensivt - det finns många barer, pubar och nattklubbar. Staden är känd för sitt bra nattliv och lockar turister på semester från hela världen. Oavsett om du vill dansa till elektronisk musik eller koppla av med en drink på en trendig bar, hittar du något som passar dig i Puerto Rico. Och om du vill ha en dag eller kväll med en ännu livligare atmosfär ligger Maspalomas och Playa del Ingles bara 20 minuter bort med taxi.

>> Läs mer om din semester till Maspalomas här

>> Läs mer om din semester på Gran Canaria här

>> Läs mer om din semester till Playa del Ingles här

Flyg till och hotell i Puerto Rico

Du kan enkelt ta dig från Sverige till Puerto Rico med direktflyg året runt. Närmaste flygplats är flygplatsen på Gran Canaria, Las Palmas Airport (LPA), och flygresan från till exempel Göteborg tar cirka 5 timmar och 30 minuter. Puerto Rico ligger cirka 50 kilometer från flygplatsen och bussar går nästan dygnet runt på denna sträcka. Det finns ett väl utbyggt bussnät på Gran Canaria och du kan ta både buss 91 och 66 från flygplatsen till Puerto Rico. Resan tar ca 40 minuter. Taxi är också ett enkelt alternativ och du hittar hållplatser utanför ankomsthallen. Om du vill utforska ön på egen hand kan du hyra en bil på din semester till Puerto Rico. Det rekommenderas varmt!

När du reser till Puerto Rico finns det en mängd olika hotell och boendealternativ att välja mellan. Du kan välja mellan stora lägenhetshotell, resorter med all-inclusive och mysiga boutiquehotell. Om du vill ha mer utrymme och privatliv hittar du också semesterhus att hyra i Puerto Rico. Du kan välja om du vill boka flyg och hotell separat eller boka en paketresa där flyg, hotell och eventuellt hyrbil ingår. Oavsett vad du vill kan Solfaktor hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för din semester till Puerto Rico och Kanarieöarna!



Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Puerto Rico

Populära hotell i Puerto Rico

Spanien, Kanarieöarna, Gran Canaria, Puerto Rico
8,7
Mycket bra
282 omdömen
  • Närmaste flygplats: 49 km
  • Närmaste strand: ca. 900 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Gran Canaria, Puerto Rico
8,6
Mycket bra
384 omdömen
  • Närmaste flygplats: 48 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Gran Canaria, Puerto Rico
9,0
Fantastiskt
995 omdömen
  • Närmaste flygplats: 48 km
  • Närmaste strand: ca. 1.3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Puerto Rico?

8,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 45 recensioner