The Marmara Bodrum

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,6
Fantastiskt
936 omdömen

Välkommen till det allra första boutiquehotellet i Turkiet. Hotel The Marmara Bodrum ligger på toppen av en höjd med utsikt över den vita staden Bodrum som för övrigt anses vara Turkiets svar på St. Tropez. Här på The Marmara finns det så många fina detaljer att upptäcka både ute och inomhus och här råder en så trevligt avslappnad stämning att du får svårt att välja mellan livsnjutning på terrassen eller att gå på upptäcktsfärd på hotellet. Om du letar efter ett modernt och stilrent hotell som samtidigt månar om trevnaden, då har du kommit rätt!

Något av det första som slår en när man kommer in i receptionen på Hotel The Marmara är lamporna av ansenlig storlek och möblerna i klara gula och turkosa färger. Jag har redan börjat gå på upptäcktsfärd när hotellchefen kommer för att hälsa på oss och visa runt på hotellet. Det finns så många spännande detaljer redan här i receptionen så jag kan nästan inte vänta på vad som komma ska ute på terrassen och i resten av hotellet – det här kommer att bli bra!

Texter på väggen

Bland det första som möter oss är en hel korridor full med hälsningar, teckningar och signaturer på väggarna. Som gäst uppmanas man att skriva på väggen som en slags gästbok - en idé som på sitt originella sätt tilltalar mig. 

Vidare mot den tidigare nämnda terrassen och utsikten, och vilken utsikt! En perfekt kombination av den vita staden, det azurblåa Medelhavet, båtarna i bukten och de gröna landtungorna vid horisonten. När vi till sist lyckas slita blicken från utsikten lägger vi märke till den fantastiskt trevliga terrassen med bordskivor i mosaik, trägolv och halmtak. Det är lite strandkänsla över det hela och inget dåligt ställe att avnjuta sin lunch och det är precis vad vi gör.

Menyn presenteras på en Mini iPad, ganska häftigt. Jag är inte så originell och beställer en club sandwich, ett val som jag på inget sätt ångrar för det är nog den bästa club sandwich jag någonsin ätit. Restaurangen på The Marmara heter Tuti och serverar genomgående god mat och goda viner. Hotellet har även sitt eget vin som produceras i närheten av Ankara.

Älskling, har du sett mina nycklar?

Efter lunchen fortsätter rundvisningen. Först en runda i trädgården och ner till sportområdet som inte heller har någon dålig utsikt. På The Marmara kan du både spela tennis, basketball, squash och simma i en pool med halv olympisk längd och dessutom njuta i både SPA och fitnessrum.

Vidare till den nedre och största terrassen där den vanliga ”plaska omkring” poolen ligger omgiven av varma tegelplattor som gör att man nästan känner sig förflyttad till en sydspansk hacienda. Här finns liggstolar av högsta kvalitet – här visas prov på god smak. Vill du hellre bege dig till stranden finns det gratis transfer under hela sommaren till The Marmaras egen trevliga del av stranden med badbrygga, liggstolar och en restaurang.

Nu är det hög tid att titta på några rum. Innan vi så mycket som hunnit öppna dörren till rummet blir våra ögon stora som tekoppar, nyckelringen består nämligen av en gigantisk järnnyckel så hör du till dem som ofta slarvar bort nyckeln så är du härmed botad.. bara lite mindre praktisk i handväskan. Rummen är läckert inredda och har alla sin egen lilla terrass. ”Mini”baren är som så många andra detaljer på The Marmara av det lite originellare slaget. Här är spritflaskorna av storlek större och du får gärna ta din drink med dig var som helst på hotellet.

Bra att veta om Hotel The Marmara

Hotel The Marmara Bodrum är ett vuxenhotell i den meningen att dina barn måste ha fyllt 13 år för att få vara gäster på hotellet. Det gör även hotellet till ett upplagt val för par som vill ha en romantisk semester utan för mycket stök och stoj vid poolen. Det är kanske också en av anledningarna (tillsammans med terrassens utsikt) till att här hålls en hel del bröllop. Det kan vara ett trevligt inslag men en del tycker det är lite störande.

The Marmara ligger nära staden så man kan höra lite brus från trafiken. Men det är så lite att det inte alls är störande.

Därför ska du välja The Marmara Bodrum

  • Närmaste flygplats: 36 km
  • Närmaste strand: ca. 17 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Karta och avstånd

  • St. Petersborgen - ca 2 km
  • Kaninön - ca 25 km
  • Myndosporten (Gümüslük) - ca 4 km
  • Dedeman Aquapark i Ortakent - ca 9 km
  • Pamukkale - ca 247 km
  • Ephesus - ca 175 km

Hotel The Marmara Bodrum erbjuder totalt 97 rum och sviter fördelade enligt följande: 30 deluxe rum, 45 lyx rum och 22 sviter alla är designade för ge dig bästa möjliga komfort och samtliga har en fantastisk utsikt över Bodrums betagande landskap. Inredningen är i behagliga jordfärger som ger en ljus och varm känsla.

Deluxerummen har en kingsize säng, minibar, safetybox, TV, luftkonditionering och internetanslutning. I badrummet finns hårtork, badkappa och badtofflor.

Corner rummen är på 40-45 m2 och med separat vardagsrum och sovrum. Även dessa rum har kingsize säng, vardagsrum med soffa och TV samt badrum med badkar och hårtork. I rummen finns även telefon, minibar, luftkonditionering, saftybox och en fantastisk balkong/terrass med utsikt mot slottet i Bodrum och det Egeiskahavet.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på The Marmara Bodrum . En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Strand mindre än 1 1/2 km bort
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
  • Motionsrum
  • Hotellbar
  • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Yokusbasi Mahallesi
48400 Bodrum

Koordinater

Latitude: 37.0419
Longitude: 27.4409

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer