Resor till Algarve

Upptäck en av de mest populära destinationerna i Portugal. Regionen Algarve erbjuder 150 km långa stränder, charmiga byar, eleganta marinor och ett livligt uteliv. Boka en billig resa till Algarve med Solfaktor!

Algarve som resmål

Algarve är den sydligaste regionen i Portugal och ligger på gränsen till Spanien med en omfattande kustlinje längs Atlanten. Vi befinner oss väster om Gibraltar och här hittar du vacker natur och oändliga breda och finkorniga sandstränder. I norr gränsar regionen till bergen Serra de Monchique som når ca 500 meter över havet. Kända semesterorter i regionen är Faro (huvudstad i Algarve), AlbufeiraLagosPortimãoPraia da Rocha och Tavira. Det finns cirka 100 attraktiva sandstränder på Algarvekusten och Algarve är en av de främsta resmålen i Portugal med sitt behagliga klimat, fantastiska stränder och charmiga byar.

Sevärdheter och aktiviteter i Algarve

Algarve i södra Portugal är känd för sitt breda utbud av attraktioner och aktiviteter som lockar turister från hela världen. Strandlivet är särskilt populärt med långa sträckor av gyllene sand och kristallklart vatten. De flesta väljer att åka till västkusten där man hittar det "typiska" Algarve med branta klippor och ljusa sandstränder. Stränderna har moderna faciliteter som solstolar och parasoller och med närhet till strandbarer och matställen. Algarve är också känd för sina utmärkta vattensporter, särskilt surfing, snorkling och dykning och längs kusten har man möjlighet att följa med på spännande båtturer för att besöka avskilda grottor, titta på delfiner och njuta av solnedgången i Atlanten. Som en destination för en sommarsemester ligger Algarve högst upp på listan.

På Algarvekusten hittar du flera eleganta marinor som Vilamoura Marina och Lagos Marina som är centrum för stadslivet. Promenera längs kajen och utforska butikerna, restaurangerna och barerna som ligger bredvid lyxbåtarna. Regionen erbjuder också historiska städer som FaroLagos och Tavira med charmiga gamla städer där du kan beundra kulturella sevärdheter och historiska slott, kyrkor och museer. Om du är ute efter en aktiv semester i Portugal är Algarve en perfekt utgångspunkt med många skyddade områden och naturparker där man kan vandra och utforska naturen som till exempel naturparken Ria Formosa, Monchiquebergen och halvön Sagres. Du hittar också ett brett utbud av utmärkta golfbanor i regionen Algarve som lockar golfentusiaster från hela världen.

När är det bäst att resa till Algarve?

Södra Portugal har ett subtropiskt klimat med varma somrar och milda vintrar. Högsäsongen i Algarve sträcker sig från juni till augusti med många soliga dagar och temperaturer runt 30 grader och är då de flesta turister besöker regionen, särskilt dem som är ute efter en sol- och badsemester. Om du vill undvika de största folkmassorna och den mest intensiva sommarvärmen kan du besöka Algarve på våren eller hösten. Under dessa perioder lockar det många med behagliga temperaturer som är idealiska för naturupplevelser och sightseeing i södra Portugal. Under vintern är det lågsäsong med svalare temperaturer, vind, risk för nederbörd och färre turister som besöker Algarve. 

Matupplevelser och uteliv i Algarve

Portugal är känt för sina mattraditioner och i Algarve kan du förvänta dig en välsmakande matupplevelse. Med sitt läge vid Atlanten finns det ett bra utbud av färska skaldjur och rätterna serveras ofta med goda, lokala råvaror. Du kan se fram emot läckra rätter som grillade sardiner, friterad bläckfisk och fisksoppa, samt portugisiska klassiker som cataplana (skaldjursgryta) och bacalhau (klippfiskrätt). Algarve består av många charmiga byar med mysiga tavernor och du hittar också restauranger med internationell touch. Södra Portugal är känt för sin lokala vinproduktion med ett brett utbud av viner. Prova lokala viner på restauranger eller delta i vinprovningar på lokala vingårdar längs Algarvekusten

Utelivet i regionen Algarve är känt för sin livliga atmosfär, särskilt i de större städerna i regionen som AlbufeiraLagos och Vilamoura. Här finns något för alla smaker, oavsett om du föredrar att dansa hela natten på energiska nattklubbar, ta en drink eller två på trendiga barer vid solnedgången eller uppleva lokal kultur och livemusik på traditionella kaféer.

Flyg och hotell i Algarve

Det är lätt att ta sig från Sverige till Algarve i Portugal. Från Stockholm Arlanda går det direktflyg till Faro International flygplats (FAO), som är Algarves huvudflygplats och flygresan tar ca 4 timmar och 30 minuter.

Om du reser till destinationer nära flygplatsen som Vilamoura eller Quartiera är det lätt att ta en taxi som du hittar utanför ankomsthallen. Ett billigare alternativ är att ta bussen och Algarvekusten har ett välutvecklat bussnät som förbinder flygplatsen med olika destinationer i södra Portugal. Det finns regelbundna avgångar till populära destinationer som AlbufeiraLagos och Portimão. Hyrbil är ett bra alternativ om du vill ha större flexibilitet att utforska regionen Algarve på egen hand.

Algarve erbjuder ett brett och varierat utbud av boendealternativ. Du hittar mysiga boutiquehotell, all-inclusive hotell med massor av faciliteter, stora semesterlägenheter och semesterhus att hyra. Du kan välja om du vill boka flyg och hotell separat eller boka en paketresa där flyg, hotell och hyrbil ingår. Oavsett vad du föredrar kan Solfaktor hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för din semester till Algarve och Portugal



Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Resmål i Algarve

  • Gästrecensioner 8,7
    Albufeira
    93 hotell
    Albufeira i Portugal har allt du behöver för att du och din familj ska kunna njuta av en avkopplande strandsemester på den populära Algarvekusten. Här kan du besöka några av Europas finaste sandstränder och njuta av ett brett utbud av attraktioner ... för både barn och vuxna. Läs mer
  • Lagos
    36 hotell
    Det var från Lagos som många portugisiska upptäcktsresande på sin tid reste ut mot nya världar. Portugals sydligaste stad är emellertid idag mer känd som ett av Algarves mest populära resmål, mycket tack vare stadens fantastiska stränder och ... många underhållningserbjudanden. Läs mer
  • Gästrecensioner 7,4
    Portimao
    25 hotell
    Det är inte många kilometer från Portimao ner till Algarvekustens mest kända stränder, men här kan du ändå uppleva det riktiga Portugal, när du besöker någon av stadens många bra restauranger eller gör dina inköp på den färgrika marknaden tillsammans ... med lokalbefolkningen. Läs mer
  • Alvor
    19 hotell
    Alvor kan skryta med en av Algarvekustens längsta sandstränder där du kan njuta av det varma, soliga klimatet till fullo. När du inte slänger dig i den mjuka sanden finns det massor att se och uppleva i närområdet.
  • Carvoeiro
    19 hotell
    Den populära badorten Carvoeiro är ett traditionellt fiskeläge med karakteristiska vitkalkade byggnader, en härligt gyllene strand och ligger i ett naturskönt område som är en sevärdhet i sig eftersom denna del av kusten är spektakulärt formad av havet.
  • Vilamoura
    17 hotell
    Den mer än 6 kilometer långa, gyllene sandstranden Praia da Falésia är helt klart främsta attraktion för de flesta som reser till Vilamoura. Stranden, som av många anses vara en av de bästa i Algarve, är dock långt ifrån det enda du kan uppleva i staden.

Populära hotell i Algarve

Portugal, Algarve, Tavira
9,3
Fantastiskt
800 omdömen
  • Närmaste flygplats: 39 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Quinta do Lago
9,7
Fantastiskt
887 omdömen
  • Närmaste flygplats: 15 km
  • Närmaste stad: ca. 4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Sagres
9,5
Fantastiskt
576 omdömen
  • Närmaste flygplats: 117 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Algarve?

8,1
Samlade gästomdömen
Baserat på 71 recensioner