Ofelias Hotel

Officiell kategori

Solfaktors kategori

8,8
Mycket bra
1845 omdömen

Detta är ett av mina favorithotell, för är det något som tänder min inre glöd vid ett hotellbesök så är det när stilen är väl genomförd – och det är det i högsta grad på Ofelias Hotel. Chic, bohem och 100% boutique! Ett riktigt litet näste för paret som värdesätter detaljer, formidabel service och en hemlig atmosfär.

Här bor du mitt i Eixample-kvarteret i Barcelona, som det är svårt att inte förälska sig lite i. Och trots mina ”fackglasögon” på så måste jag överlämna mig åt Ofelias charm. I mina noteringar har jag skrivit ”mitt favorithotell, so far, i Barcelona…” – och om det beror på den trevliga frukosten, som påminner mig om en atmosfär från ett lyxigt, vintage sommarhus eller om det är vinterträdgården med sina blommor och örtkrukor, må jag låta vara osagt. Men A och O är att här är ett hem där det är riktigt trevligt att vara gäst.

Hotellet har endast 44 rum som ligger fördelade på sju våningar och jag vet inte om det är en fördel att bo högt upp, för då har du längre till frukostmatsalen: ) OK, det finns så klart en hiss, men ändå – jag vill gärna vara en av de första att sätta tänderna i den färska och läckert anrättade buffén. Här lever man efter orden ”lite men gott” och det kan garanteras att det, hela tiden, under förmiddagen fylls på med färska läckerheter.

Ofelias Hotel är en superbra utgångspunkt om du gärna vill bo centralt i metropolen Barcelona. Stadsdelen är känd för sin art nouveau-stil, med breda boulevarder. Faktiskt är Eixample det område som har flest arkitektoniska byggnadsverk i både modern och historisk stil. Så många väljer att gå istället för att nyttja de lokala transportmöjligheterna. Trots allt ser du mer genom att förflytta dig till fots genom staden och har då dessutom tid till att stanna till och titta in på sidogatorna.

Ett av mina favoritställen i Eixample området är nu på Ofelias Hotel’s översta våning. Här finns nämligen den lilla terrassen med ett par solsängar och en mini-pool som sätter pricken på det berömda i’ et – här är intimt och inte plats till rätt mycket, men det fulländar liksom stämningen på detta lilla stadshotell.

Därför ska du välja Ofelias Hotel

  • Närmaste flygplats: 13 km
  • Närmaste strand: ca. 4.4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Karta och avstånd

  • Segrada Familia, Gaudis ännu inte färdigbyggda katedral – ca 4,1 km
  • La Seu, Barcelonas gamla katedral – ca 2,8 km
  • Det gotiska kvarteret, Barrio Gotico – ca 2,9 km
  • La Boqueria, Mercat de Sant Josep, stadens fantastiska marknad – ca 2,3 km
  • Parc Guell - Gaudis fantasifulla park – ca 5,6 km
  • Casa Milá, La Pedrera, ännu ett mästerverk av Gaudi – ca 2,8 km
  • Passeig de Gràcia, Barcelonas eleganta shoppinggata – ca 2,6 km
  • Camp Nou, FC Barcelona hemmaplan – ca 2,7 km
  • Plaça de Catalunya, Barcelonas svar på Rådhusplatsen – ca 2,2 km
  • Museu Picasso, stadens Picasso-museum – ca 3,2 km
  • Fundació Joan Miró, Mitó-museet – ca 2,1 km
  • Les Rambles, Barcelonas livliga gata – ca 2,4 km

Det verkar kanske motsägelsefullt, men även om här endast är 44 rum (vilket är ett fåtal om man jämför med andra storstadshotell) så verkar här vara färre – kanske för att här finns sju våningar och inga långa korridorer. Tvärtom ligger alla rum kvadratiskt placerade runt hallen där det är högt i tak – härifrån kan du titta ner till lobbyn med sina ljuskronor och vintage-liknande möblemang.

Ofelias Hotel slog upp dörrarna 2012 och framstår därför i modern boutiquestil. Här finns 36 standardrum (några kan bokas med balkong/terrass), fyra superior (några kan bokas med balkong/terrass), två deluxe (ingen balkong/terrass) och några junoirsviter (ingen balkong/terrass). Stilen är den samma på alla rum, det är mer storleken som skiljer de olika rummen åt. Standardrummen är relativt stora i förhållande till att vi befinner oss i en storstad.

Alla rum har som minimum Wi-Fi, minibar, tv, värdeskåp, badrum med regndusch och hårtork.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Ofelias Hotel. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
  • Hotellbar
  • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Calle De Llançà 24
08015 Barcelona

Koordinater

Latitude: 41.3769
Longitude: 2.1500

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Andra hotell Barcelona

Visa fler