Hotel Locanda Vivaldi

Officiell kategori

Solfaktors kategori

8,6
Mycket bra
499 omdömen

Det är inte utan anledning som det charmiga Hotel Locanda Vivaldi är uppkallat efter den berömda kompositören. Antonio Vivaldi bodde nämligen i detta hus när han var präst i den närliggande Pieta kyrkan och dessutom fiollärare på barnhemmet som tillhörde kyrkan. Det lilla raffinerade boutiquehotellet, Locanda Vivaldi, invigdes 1999 efter omfattande renovering av det gamla huset. Inredningen i fin klassisk stil passar perfekt i den gamla miljön. Här finns stuckaturer, förgyllningar, marmor och antika möbler.

Du hälsas välkommen till en typisk venetiansk bostad inredd efter gamla traditioner med dyrbara tyger och orientaliska mattor. Hela härligheten solar sig i glansen från de många ljuskronor gjorda av de finaste Muranoglas tillverkat av de bästa glasblåsare på den berömda "glasön" Murano. Ön som är väl värd ett besök ligger bara 40 minuters båtresa från ditt hotell.

Ett stenkast från Venedigs främsta sevärdheter

Den breda strandpromenaden framför Hotel Locanda Vivaldi är perfekt för en promenad när någon av Venedigs närliggande sevärdheter ska inspekteras. Inom ett par minuter promenad - naturligtvis över några broar - kommer du först förbi Suckarnas bro. Förr i tiden gick fångarna den tunga vägen till fängelset via bron efter hårdhänt rättegång. Nu kan du njuta av Dogepalatsets vacker fasad innan du når fram till den stora, vackra Markusplatsen med kyrkan med samma namn. Den har inretts med bysantinsk mosaik som gett den smeknamnet Guldkyrkan. Den fristående klockstapeln, Campanile di San Marco och det vackra blå klocktornet är andra sevärdheter på platsen. Gå under klocktornet vid Mercerie gatorna (gamla handelsgator) och korsa dig fram till Rialtobron.

 

Ett vackert, litet hotell

Jag är säker på att du kommer att njuta av de vackra omgivningarna - de sköna fåtöljerna i lobbyn är lockande när du kommer hem efter en lång dag på "apostlahästarna". Baren är helt enkelt perfekt för en drink innan du beger dig ut för att hitta kvällens middagsställe, den är också perfekt för en sängfösare. Dagen börjar i frukostrummet där frukostbuffén står uppdukad. På sommaren (april-oktober) är takterrassen en given favorit för frukost eller ett gott glas vin. 

Därför ska du välja Hotel Locanda Vivaldi

  • Närmaste flygplats: 20 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • I stad eller by

Hotelltyp

Karta och avstånd

Markusplatsen med Markuskyrkan - ca 350 m
Den eleganta Dogepalatset med den beryktade Suckarnas bro - ca 170 m
Närmaste vaporetto (vattenbuss) stopp S. Zaccaria (Danieli E) - ca 60 m
Venedig äldsta och vackraste bro, Rialtobron - ca 900 m
En av Venedigs vackraste kyrkor, Basilica di Santa Maria della Salute - ca 850 m
Det gamla judiska gettot - ca 2,1 km
Arsenal, Venedigs mer än 800 år gamla varv - ca 650 m
Lido med sandstränder, vackra villor och grönområden - ca 10 minuter med båt från Markusplatsen
Ön Murano, där den världsberömda glaset produceras - ca 40 minuter med båt från S. Zaccaria
• Järnvägsstation - ca 2,6 km
Bussterminalen vid Piazzale Roma med buss till/från flygplatsen - ca 2,4 km
Venedigs Marco Polo flygplats - ca 18.5 km

Alla 27 rum är som resten av huset inrett i den finaste venetianska stil med vackra tapeter, draperier, orientaliska mattor, stuckaturer och naturligtvis både ljuskronor och vaser i fantastiska glas från Murano.
Du kan välja mellan olika rumstyper där en del av dem har utsikt över lagunen eller Markusplatsen

Faciliteter:

Luftkonditionering
• Satellit-TV
Radio
Minibar
Safetybox
Badrum med dusch eller jacuzzi och hårtork

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Hotel Locanda Vivaldi. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
  • I stad eller by
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Hotellbar
  • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Riva Degli Schiavoni 4150-52
30122 Venice

Koordinater

Latitude: 45.4341
Longitude: 12.3446

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Andra hotell Venedig

Visa fler