Resor till Malia

Njut av en härlig sol och badsemester i Malia på Kreta Grekland. Här hittar du vackra stränder, spännande sevärdheter och ett livligt nattliv. Boka en billig resa till Malia med Solfaktor!

Malia som resmål

Malia är en kuststad belägen vid nordöstra kusten på Kreta Grekland och ligger öster om Hersonissos, väster om Agios Nikolaos och över 100 km från de populära nordvästra semesterorterna Rethymnon och Chania. Malia lockar turister från hela världen som vill njuta av sol och bad, spännande aktiviteter och en livlig atmosfär på semestern.

Attraktioner och aktiviteter på Malia

Som på många semesterorter i Grekland lockar strandlivet i Malia många turister. Här finns flera vackra sandstränder som inbjuder till en avkopplande strandsemester när du reser söderut. Stränderna har moderna faciliteter och goda möjligheter till vattensporter som snorkling och jetski. Nära Malia erbjuder Watercity Waterpark och Acqua Plus Water Park roliga vattenaktiviteter för hela familjen.

Om du reser till Malia med barn kanske du föredrar någon av de lugnare stränderna som Potomas Beach. Vid huvudstranden är det alltid livligt under högsäsongen med övervägande ungdomar som njuter av musiken från de många strandbarerna som ligger precis vid sanden. För resenärer som behöver en mer barnvänlig semesterort eller andra som letar efter en lugnare atmosfär är det lätt att rekommendera bland annat Platanias och Rethymnon

Förutom strandlivet kan du utforska de imponerande arkeologiska ruinerna av Malia Palace som ger en inblick i den antika historien på Kreta. Det finns gott om möjligheter för en aktiv semester i Malia och områden runt staden inbjuder till vandring och cykling i det varierade bergslandskapet på Kreta. Malia är också en bra utgångspunkt för dagsutflykter till platser som Knossospalatset i Heraklion och det natursköna Lasithi-området söder om Agios Nikolaos

När är det bäst att resa till Malia?

Högsäsongen i Grekland är på sommaren särskilt mellan juni och augusti då många reser till Malia på en sommarsemester och under denna period ligger temperaturerna runt 30 grader med många soliga dagar som är perfekta för en strandsemester. Vår och höst är bra tidpunkter att besöka Grekland om du vill undvika de största folkmassorna och den mest intensiva värmen, temperaturerna är behagliga och inbjuder dig till att njuta av naturen och utomhusaktiviteter på Kreta.

Lågsäsongen i Malia är på vintern med färre turister och svalare temperaturer och vissa attraktioner och restauranger kan vara stängda under denna period.

Matupplevelser och uteliv på Malia

Grekland är känt för sin utsökta mat och Malia erbjuder både traditionella rätter från Kreta och internationella smaker. Här hittar du mysiga tavernor som serverar klassiska rätter som tzatziki, moussaka och grillat lamm. Det finns också gott om färsk fisk och skaldjur tack vare läget vid Medelhavet och många restauranger serverar läckra fiskrätter som fångas samma dag. Många matställen serverar också lokala sötsaker och desserter från Kreta

Nattlivet i Malia är känt för att vara livligt och varierat och det lockar många turister från hela Europa som vill festa på sin semester i Grekland. Här finns ett brett utbud av barer, pubar och nattklubbar som erbjuder en feststämning och dans fram till de tidiga morgontimmarna. Det är inte utan anledning som Malia kallas för Ibiza på Kreta! Centrum för nattlivet är huvudgatan i staden, känd som Bar Street.

Flyg och hotell på Malia

Det är enkelt att ta sig från Sverige till Malia i Grekland. Under sommarmånaderna går det direktflyg från Stockholm Arlanda till huvudflygplatsen på Kreta, Chania flygplats (CHQ). Flygresan från Stockholm Arlanda tar ca 3 timmar och 50 minuter. Från flygplatsen i Chania är det en längre resa till Malia med taxi och det rekommenderas att komma överens om priset i förväg. Resan tar ca 2,5 timmar. Det finns också en busslinje från Chania till Malia, men det kräver ett bussbyte.

Du kan också flyga till Heraklion flygplats (HER) med en mellanlandning som ligger bara 30 km från Malia. Från Heraklions flygplats kan du enkelt ta en taxi till Malia som knappt tar  30 minuter. Det finns också en busslinje som är ett billigare val. Hyrbil är ett bra alternativ för din semester om du vill utforska mer av Kreta på egen hand.

Det finns ett bra urval av boendealternativ i Malia. Du hittar all-inclusive hotell, mysiga pensionat, stora semesterlägenheter och semesterhus. Du kan välja om du vill boka flyg och hotell separat eller om du vill boka en paketresa med flyg, hotell och eventuellt hyrbil. Oavsett vad du föredrar kan Solfaktor hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för din semester till Malia och Kreta



Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Malia

Populära hotell i Malia

Grekland, Kreta, Malia
8,7
Mycket bra
280 omdömen
  • Närmaste flygplats: 32 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Malia
9,1
Fantastiskt
105 omdömen
  • Närmaste flygplats: 31 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Malia
  • Närmaste flygplats: 31 km
  • Närmaste strand: ca. 800 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Malia?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner