Hotel Zenit Budapest Palace

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,0
Fantastiskt
3304 omdömen

För dig som önskar bo nära floden och framför allt nära innerstan då är Hotel Zenit Budapest Palace ett bra val. Och förutom läget nära sevärdheter, shopping och nöjesliv bjuder hotellet på bra komfort och fin service. Hotellet har en mysig "prosciutto och cocktailbar samt restaurang med öppet kök. Här finns även möjlighet till relax i bastu eller motion för den delen, om så önskas. Eftersom detta hotell kan erbjuda rymliga familjerum, passar det även dig som reser med barn.

Hotel Zenit Budapest Palace ligger i en fin byggnad från 1820-talet, och som är ritad av arkitekten Mihaly Pollack, en man som skapat flera av stadens vackra hus inklusive Nationalmuséet. Även interiören är trevlig där speciellt lobbyn med sitt glastak är det mest i ögonfallande. Här kan du slå dig ner för att i lugn och ro planera dagen. På hotellet finns en mysig "Ham och Cocktail Bar" med restaurang där det varje morgon även dukas upp en buffé med lite av varje. 

QUQ har ett öppet kök

Eftersom du bor så pass centralt kan du välja och vraka när det kommer till val av restaurang, vilket är något som många uppskattar. Och i Budapest finns det en uppsjö av matställen med olika teman och från olika delar av världen. För att äta ungerska specialiteter behöver du faktiskt inte ge dig iväg alls. Hotellets restaurang som heter QUQ serverar traditionella rätter och ett innovativt internationellt kök. Atmosfären är genuin och mysig där du kan hålla ett vakande öga på kocken då de har ett "öppet kök".

Du har staden framför dina fötter

Du bor alltså centralt och ett stenkast från floden. Till bron Erzsébet är det ca 700 meter och till den berömda kedjebron Széchenyi Lánchid är det runt 600 meter. Till den stadsdel de kallar innerstan tar det endast ca 10 minuter till fots, om du inte slår dig ner på en av de uteserveringar du passerar på vägen förstås, vilket är lätt hänt. Glöm inte ta en runda bort till gågatan Váci utca där du har fina shoppingmöjligheter. Till Operahuset är det 1,5 km och till Gellértbadet är det ca 1,6 km. Slottet och slottshöjden, som är ett måste om du frågar mig, ligger också ca 1,6 km bort. Hotel Zenit Budapest Palace är alltså ett av våra mest centrala hotell.

Därför väljer du Hotel Zenit Budapest Palace

  • Du har ett super centralt läge
  • ... nära mat, shopping, nöje och sevärdheter
  • Här finns även rum för familjen
  • Den trevliga baren och restaurangen

Bra att veta om Hotel Zenit Budapest Palace

Lokal turistskatt betalas på plats. Allmän parkering finns, mot en kostnad. Tvätt- och strykservice finns.

Därför ska du välja Hotel Zenit Budapest Palace

  • Närmaste flygplats: 19 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang

Hotelltyp

Karta och avstånd

  • Budapest zoo och botanisk trädgård - ca. 4 km 
  • Hängbro över Donaufloden, Kedjebron - ca. 1 km 
  • Fiskbastionen, en utsiktspunkt som är väldigt vacker - ca. 2 km 
  • Margaretaön som ligger mitt i Donau - ca. 4 km 
  • En av de största Spabad i Europa, Széchenyi-badet - ca. 4 km 
  • Hosök tere – Hjälteplatsen, minnesgrav för Ungerns döda hjältar - ca. 3 km 
  • Budapest Flygplats (Budapest Ferihegy) - ca. 22 km  

 

Hotellet har 97 rum, som är sparsamt inredda och de olika rumstyperna är ika vad gäller möbler och färgval. Här finns även rymliga familjerum och det som heter premium har även ett allrum med bäddsoffa. Rummens faciliteter är; luftkonditionering, kassafack, minibar, fri Wi-Fi, vattenkokare, hårtork, Sat-TV och telefon. Kuddval finns för den som önskar. Badrum med dusch/kar, hårtork. 

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Hotel Zenit Budapest Palace. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Hotellbar
  • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Apaczai Csere János 7
1052 Budapest

Koordinater

Latitude: 47.4966
Longitude: 19.0487

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Destinationer Ungern

Andra hotell Budapest

Visa fler