Achilleas Hotel

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,1
Fantastiskt
923 omdömen

Achilleas Hotel totalrenoverades 2019 och är centralt beläget i Aten. På ett par minuter till fots når du den populära shoppinggatan Ermou och torget Syntagma vid parlamentet. Detta är den perfekta placeringen för att kunna utforska sevärdheter, restauranger och butiker till fots. Du bor bland annat med gångavstånd till den historiska stadsdelen Plaka och nationalträdgården samt en del av stadens många museer.

Det historiska Aten är fullt av vackra ruiner och rester av tempel, amfiteatrar och andra typer av monument som du bara måste besökas på din semester. På Achilleas Hotel bor du inom gångavstånd till bland annat Monastiraki-kvarteret där du kan se många gamla ruiner. Här finns bland annat Hadrians romerska bibliotek och ett romerskt forum som kan dateras mer än 2 000 år tillbaka i tiden. På din väg till Monastiraki kan du gå en tur längs den populära gatan Ermou som är ett av de bästa ställena att shoppa på i centrum av Aten. På samma gata cirka 400 meter från hotellet ligger även den lilla kyrkan Kapnikarea som är tillägnad Jungfru Maria och som sägs vara en av stadens äldsta kyrkor.

Du kan också gå en tur till Atens nationalträdgård som du hittar cirka 600 meter från hotellet för att sedan fortsätta förbi Syntagma-torget och den grekiska parlamentsbyggnaden. I trädgården växer många exotiska växter och där finns även flera arkeologiska fynd och monument.

Området erbjuder dessutom många museer där du kan fördjupa dig i och lära mer om Atens historia. Du kan till exempel besöka stadens äldsta museum Atens nationalhistoriska museum eller Atens stadsmuseum som ligger cirka 200 respektive 300 meter från hotellet.

Efter en lång dag fylld av upplevelser kan du koppla av i hotellets bar och loungeområde med en cocktail samtidigt som du tittar på dagens nyheter på TV. Om du nu inte föredrar att istället besöka någon av områdets många barer eller caféer där du kan dricka en grekisk aperitif som ouzo eller raki. Gå till exempel en sväng i det gamla Plakakvarteret som har många mysiga barer och tavernor på sina smala gator där du kan sitta och njuta av atmosfären. Skulle hungern infinna sig när du är i Plakakvarteret så finns där även flera restauranger som serverar grekiska rätter som gyros och souvlaki - men var uppmärksam på att många av matställena här är turistfällor. Vil du smaka vad många anser vara stadens bästa gyros så kan du gå till tavernan O Kostas som bara ligger 300 meter från hotellet.

Du hittar även många bra restauranger i bland annat kvarteren Psyri och Monastiraki. Titta till exempel in på Taverna Klimateria cirka 850 meter från hotellet för en rustik och autentisk upplevelse och där det dessutom regelbundet spelas grekisk livemusik.

Därför ska du välja Achilleas Hotel

  • Närmaste flygplats: 36 km
  • Närmaste strand: ca. 8 km
  • Internet/Wi-Fi
  • I stad eller by

Bra att veta

Lokal turistskatt betalas på plats. Frukost (buffé) kan köpas till när du bokar din vistelse. Wi-Fi är gratis och tillgängligt på hela hotellet (med förbehåll för eventuella ändringar). Allmän parkering finns i området mot betalning och i mån av plats. 

Receptionen är öppen 24 timmar om dygnet.

Hotelltyp

Karta och avstånd

  • Närmaste strand: ca. 8 km
  • Avstånd till centrum: ca. 100 m
  • Acropolis: ca. 1.3 km
  • Daphni klostret: ca. 17 km
  • Athens International Flygplats: ca. 36 km (40m)

Achilleas Hotel erbjuder 34 rum i olika typer och storlekar. Alla är utrustade med luftkonditionering, gratis Wi-Fi, TV, telefon, värdeskåp och minikylskåp. Några av rummen har balkong. Badrummen är utrustade med WC, dusch och/eller badkar, hårfön samt toalettartiklar.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Achilleas Hotel. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • I stad eller by
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Lekka 21
10554 Athens

Koordinater

Latitude: 37.9769
Longitude: 23.7318

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Andra hotell Aten

Visa fler