USA

USA har över 300 miljoner invånare och är med detta världens tredje mest befolkade land. Samtidigt är det också världens fjärde största land i yta. Detta gör att det finns ett stort antal platser att besöka och upptäcka runtom i landet. USA består av 50 stater och alla har olika klimat och olika historia.

Det kan vara svårt att bestämma vart man ska resa i USA. Det finns så många olika platser att besöka och man kan uppleva det som ganska överväldigande med så många valmöjligheter. Oavsett hur många gånger man besökt USA kommer man nog aldrig känna att man får uppleva allt. Direktflyg till många destinationer i USA gör resan relativt enkel från Skandinavien. Flygresan tar vanligtvis mellan åtta och elva timmar, lite beroende på hur och vart man flyger. Till några städer behövs en mellanlandning, antingen i Europa eller i någon av USAs större flygplatser.

Du kan exempelvis besöka Kalifornien, en mycket populär stat på västkusten. Här hittar du flera kända städer som t.ex. Los Angeles och San Francisco, eller mindre städer och områden i närheten som Santa Monica och Long Beach, samt San José, Napa och Monterey. Annars är det mycket populärt att besöka New York, staden som aldrig sover. Här finns det bra shoppingmöjligheter, restauranger och mat från hela världen. En annan populär semesterdestination på USAs östkust är solskensstaten Florida. Här hittar du Orlando och Disneyland, den lugna staden Fort Lauderdale, stränder i Clearwater Beach, villa- och resortområden vid Miami Beach, och Daytona för de som gillar stränder och motorsport. Florida ligger långt söderut med bra temperaturer och bra flygförbindelser till och från Skandinavien.

Söker du en mer exotisk miljö och tropiskt klimat kan du resa till Hawaii. Ögruppen består av åtta öar samt nio små öar och atoller som sträcker sig mellan 4000 och 6000 kilometer från Kalifornien på USAs västkust.

Vem passar detta resmål för?

USA har något för alla. Det finns destinationer som passar för aktiva barnfamiljer, historieintresserade, storstadsturister och för de som önskar en lugnare semester - ensam, med partnern eller med familjen. Till exempel kan den partyglada gamblern resa till Las Vegas och trots ökenvärmen i Las Vegas på sommaren är det en genomsnittstemperatur på runt 7-8 grader på vintern. Om du önskar sol, bad och värme bör du hålla dig till de sydligare delarna. Vill du ha en aktiv semester med bra shoppingmöjligheter är det bättre att hålla sig till de större städerna än strandstäderna längs kusten. Vad som passar bäst beror alltså lite på vad man söker.

När är det bäst att resa hit?

Du kan resa till USA under hela året men när det är bäst att resa beror lite på vad du vill göra och uppleva. När det gäller temperaturer är det väldigt olika från plats till plats eftersom landet är så stort. Klimatet i den nordliga delen av landet är ganska likt det i Sverige med fyra årstider. I den sydliga delen av landet är det varma somrar och vintern är ofta som en fin vårdag i Sverige, temperaturmässigt. Medan största delen av USA har ett temperat klimat har Alaska polarklimat medan Hawaii och Florida har tropiskt klimat. I storstäderna kan det också upplevas som närmast outhärdligt att resa runt mitt i sommaren. Detta är då de höga byggnaderna i storstäderna skärmar bort vinden och gör att värmen bara cirkulerar.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

New York ★★★★ 2n 5 179:-
Orlando ★★★★ 6n 6 747:-
Miami Beach ★★★ 7n 7 572:-
Fort Lauderdale ★★★ 7n 7 679:-
Vegas ★★ 5n 8 043:-
Miami ★★★ 7n 8 332:-
Fort Myers Beach ★★★ 3n 10 684:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för USA
kalender DagDag NattNatt BadBad