Tallinn

Tallinn är en vacker stad med stora kontraster. Det är en härlig blandning mellan olika kulturer från öst och väst. Man kan se hur historien har präglat Tallinns arkitektur där gamla trähus blandas med moderna byggnader.

Tallinn är en vacker stad med stora kontraster.

Det är en härlig blandning mellan olika kulturer från öst och väst. Man kan se hur historien har präglat Tallinns arkitektur där gamla trähus blandas med moderna byggnader. Här finns det spår från Hansatiden då Estland regerades av Sverige under den svenska stormaktstiden. Den gamla stadsdelen med spiror och torn byggdes under Hansatiden på 1400-talet och är än i dag en naturlig samlingsplats. Slå dig ner på ett kafé och se på folklivet eller besök någon av de många utställningarna. I Tallinn finns det även många nya shoppingcenter för att möta den allt mer växande turismen.

Det är smidigt att ta sig runt i Tallinn, antingen med buss, spårvagn eller trådbuss.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden

n
n
n
n
n
n
n
n
Klicka här för fler alternativ

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Tallinn
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan. -2°C -7°C 2°C
Feb. -2°C -8°C 0°C
Mars 2°C -5°C 0°C
Apr. 8°C 0°C 3°C
Maj 14°C 6°C 9°C
Juni 19°C 11°C 15°C
Juli 21°C 13°C 20°C
Aug. 20°C 12°C 20°C
Sep. 15°C 8°C 17°C
Okt. 9°C 4°C 12°C
Nov. 4°C 0°C 8°C
Dec. 0°C -5°C 5°C
Prognos för Tallinn