Sunny Beach

På Sunny Beach är det mycket liv och rörelse och det är ordentlig fart under högsäsongen. Denna badort har en av de finaste stränderna i Bulgarien och priserna är överkomliga.

Badorten Sunny Beach ligger vid Svartahavskusten och har en 8 kilometer lång sandstrand. Längs stranden finns en fin strandpromenad med butiker och restauranger och här finns många hotell som är perfekt för barnfamiljer. På Sunny Beach ligger en av de finaste stränderna i Bulgarien. Den är långgrund, bred och har finkornig och ljus sand och är välskött. Här hittar du flera möjligheter till vattensporter och man kan hyra solstolar och parasoller. Det finns också ett badland man kan besöka om man vill få lite omväxling.

Här finns också ett centrum med mycket liv och rörelse och under högsäsongen är det riktigt hektiskt. Det finns mängder med aktiviteter, nöjen, shopping, barer och restauranger och priserna är låga. Det finns många butiker i centrum och längs stranden kan du köpa skor, väskor, kläder och solglasögon till mycket lägre priser än hemma. Här får man mycket för pengarna. Ca 4 kilometer söder om Sunny Beach ligger den mysiga medeltidsstaden Nessebar som finns med på Unescos världsarvslista.

Det tar lite drygt tre timmar med direktflyg från Skandinavien till flygplatsen i Burgas. Det är 32 kilometer från flygplatsen i Burgas till Sunny Beach och du tar dig enkelt till centrum på 30 minuter med buss eller taxi.

Vem passar detta resmål för?

Sunny Beach passar för både barnfamiljer, par och kompisgänget. Anpassa hotell och läge efter vad du vill göra, det gäller speciellt om du reser med barn och kanske vill bo en bit bort från de livliga restaurang- och barområdena.

När är det bäst att resa hit?

Säsongen sträcker sig från juni till august, resten av året är det mesta stängt.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Silver Springs Apartments ★★★ 7n 3 314:-
Jupiter ★★ 7n 3 328:-
Central Hotel ★★★ 7n 3 395:-
Hotell & leiligheter Lotus ★★★ 7n 3 441:-
Bora Bora ★★★ 7n 3 638:-
Hotel Palace ★★★ 7n 3 756:-
TSB Sunny Victory Apartments ★★★ 7n 3 803:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Sunny Beach
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 6°C 0°C 9°C
februari 8°C 0°C 8°C
mars 11°C 3°C 8°C
april 16°C 7°C 11°C
maj 21°C 12°C 17°C
juni 26°C 16°C 23°C
juli 28°C 18°C 26°C
augusti 27°C 18°C 26°C
september 24°C 15°C 24°C
oktober 19°C 10°C 19°C
november 12°C 5°C 14°C
december 8°C 2°C 11°C
Prognos för Sunny Beach