Puerto Rico

Puerto Rico ligger på Gran Canarias sydspets och är ett populärt resmål för hela familjen. Här är det 340 soldagar per år och här finns en ljus och långgrund strand och en rad nöjen och aktiviteter för stora och små.

Puerto Rico anses vara den mest solsäkra platsen på Gran Canaria. Staden ligger på sydspetsen av ön, i kommunen Mógan, med en knapp timmes bilkörning från flygplatsen i Las Palmas. Puerto Rico ligger i en dal omgiven av hotell och lägenheter. Centralt i dalen ligger också ett köpcentrum där du hittar restauranger, barer och diskotek. Det är lätt att ta sig runt i Puerto Rico till fots, men vägarna upp till hotellen, som ligger en bit upp i dalen, kan vara branta och slitsamma i värmen. Hotellen som ligger nederst, vid stranden och hamnen, har det mesta i din omedelbars närhet men här är det också dyrare att bo.

Stranden i Puerto Rico har fin ljus sand och är långgrund, något som passar bra för barnfamiljer. Stranden är runt 400 meter lång och är formad som en hästsko. I hamnen finns det olika aktivister som båtturer och sportfiske. Utöver finns det också en strandpromenad med lunchrestauranger och kaféer.

Inte långt från Puerto Rico ligger Amadores med sin långa vita sandstrand. Hit kan du promenera på omkring en halvtimme om du följer gångstigen på utsidan av klipporna över havet.

Vem passar detta resmål för?

Puerto Rico har en välbalanserad mix av både uteliv och nöjen, hotell och restauranger. Nattlivet är inte pulserande och området är därför populärt för de som söker en lugn semester men som fortfarande vill att det händer lite i närområdet. Medan ungdomar och kompisgäng gärna reser till Playa del Inglés är Puerto Rico populärt bland vuxna, par och barnfamiljer.

När är det bäst att resa hit?

Puerto Rico-dalen är känt för att ha öns mest stabila klimat och medan det ofta kan regna i huvudstaden Las Palmas skiner solen som regel i Puerto Rico och temperaturen ligger ett par grader högre. Högsäsongen är under vinterhalvåret men fler och fler upptäcker att det också under sommaren är minst lite trevligt, och lite billigare, samt ett bra alternativ till Medelhavsländerna under skolornas sommarlov.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Hartaguna ★★★ 7n 2 045:-
Servatur Montebello ★★★ 7n 2 045:-
Barlovento ★★★ 7n 2 095:-
Natural Park ★★★ 7n 2 195:-
Porto Alegre ★★★ 7n 2 195:-
Servatur Terrazamar ★★★★ 7n 2 245:-
Cala d'Or ★★★ 7n 2 298:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Puerto Rico
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 21°C 15°C 21°C
februari 21°C 15°C 20°C
mars 22°C 15°C 20°C
april 22°C 16°C 20°C
maj 23°C 17°C 21°C
juni 25°C 19°C 22°C
juli 26°C 20°C 22°C
augusti 27°C 21°C 23°C
september 27°C 21°C 24°C
oktober 26°C 20°C 24°C
november 24°C 18°C 23°C
december 22°C 16°C 21°C
Prognos för Puerto Rico