Playa del Inglés

Playa del Inglés är Spaniens näst största semesterdestination och är först och främst känt för sitt pulserande uteliv, stora köpcentrum och den långsträckta stranden. Semesterorten är därför kanske som populärast bland de yngre turisterna.

Omkring 30 minuters bilfärd från flygplatsen i Las Palmas ligger populära Playa del Inglés. Staden är en del av storkommunen San Bartolomé de Tirajana som också består av städerna San Agustin, San Fernando och Maspalomas. Den lilla staden räknas som den mest besökta destinationen på ön och är faktiskt Spaniens näst största semesterdestination. Playa del Inglés har en fem kilometer lång sandstrand som sträcker sig från San Agustin i norr till Maspalomas i söder. Det finns flera stora köpcentrum i området samtidigt som det också finns flera små, lokala butiker. Miljön är internationell och Playa del Inglés är en plats som många återvänder till.

Nöjeslivet i Playa del Inglés är mångfaldigt. Här hittar man massor med barer, diskotek, restaurang och kafeer. Nattlivet är som väntat hektiskt och pulserande med underhållning av alla slag. Gran Canaria är en av de mest LGBT-vänliga semesteröarna i Europa och Playa del Inglés har även en egen pride-parad som kan vara värd att få se och kanske deltaga i om man är på plats under festivalen.

I Playa del Inglés handlar det mesta om sol, strand och uteliv. Vill man göra något annat en dag är en biltur till Fataga-dalen ett trevligt alternativ. Här väntar vackra landskap och charmerande små byar väl värda att stanna vid. Djurparken Palmitos Parque och badlandet Aqua Parque är två närliggande platser som kommer glädja både stora och små. Detsamma gäller för cowboy-byn Sioux City.

Alla de stora researrangörerna har charter- och paketresor till Playa del Inglés och flera flygbolag har direktflyg från flera städer i Skandinavien till Las Palmas.

Vem passar detta resmål för?

Playa del Inglés är känt för att ha ett livligt nöjesliv och passar bra för alla som önskar en typisk sol och bad-semester där man kan kombinera strandliv med uteliv. Många av barerna ligger inne eller runt köpcentren som t.ex. Yumbo-centrumet och bor man i närheten kan det upplevas något störande under nattetid. Barnfamiljer och resenärer som önskar en lugn semester bör överväga andra semesterorter på Gran Canaria som t.ex. Arguineguin eller Puerto Rico. Grannområdet Meloneras är ett lugnt alternativ där man fortfarande har nära in till Playa del Inglés.

När är det bäst att resa hit?

Playa del Inglés ligger på sydspetsen av Gran Canaria och kan besökas under hela året. Vädermässigt är det aldrig någon lågsäsong men den allra mest populära perioden att resa hit är från november till april. Då är också priserna som högst och det finns mycket pengar att spara genom att resa under sommarhalvåret då resmålen i Medelhavet övertar mycket av chartertrafiken. Maj och oktober är också fina månader att besöka Playa del Inglés.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Green Park Apartments ★★ 7n 3 123:-
Green Garden ★★★ 7n 3 195:-
Apartamentos Tivoli ★★ 7n 3 645:-
Rebecca Park ★★★ 7n 3 695:-
Hotel Ritual Maspalomas - ex Walkirias ★★★ 7n 3 742:-
Playa del Sol ★★★ 7n 3 745:-
Apartamentos Strelitzias (x Estrelizias) ★★ 7n 3 821:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Playa del Ingles
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 21°C 15°C 21°C
februari 21°C 15°C 20°C
mars 22°C 15°C 20°C
april 22°C 16°C 20°C
maj 23°C 17°C 21°C
juni 25°C 19°C 22°C
juli 26°C 20°C 22°C
augusti 27°C 21°C 23°C
september 27°C 21°C 24°C
oktober 26°C 20°C 24°C
november 24°C 18°C 23°C
december 22°C 16°C 21°C
Prognos för Playa del Ingles