Maspalomas

Maspalomas ligger på sydsidan av Gran Canaria och har en av de vackraste stränderna i området. Här hittar du bland annat Spaniens enda öken samt ett stort utbud av nöjen och underhållning. Närheten till de andra badorterna gör att du enkelt kan resa runt och uppleva mer medan du är här.

Semesterområdet Maspalomas ligger på sydsidan av Gran Canaria och omfattar semesterorterna San Agustin, Meloneras och Playa del Ingles. Maspalomas har en fyra kilometer lång strand med gyllene korallsand och staden är en grön oas omringad av ett magiskt ökenlandskap. I området runt Maspalomas finner man flera köpcenter med butiker, barer och restauranger. Utöver detta har staden en stor marknad med ett livligt folkliv flera dagar i veckan. De flesta som besöker Maspalomas njuter av lata dagar vid den inbjudande sandstranden men söker man alternativa badmöjligheter kan man till exempelvis ta en tur till Palmitos Park som är en trevlig djurpark med framförallt fåglar. En annan trevlig aktivitet är att ta med barnen till badlandet Aquapark.

Vill man utforska mer av Maspalomas och området runt omrking är en tur upp till historiska Fataga att rekommendera. Detta är en av Gran Canarias vackraste bergsbyar och på vägen dit passerar man museet El Mundo Aborigen som visar hur urbefolkningen på Gran Canaria bodde och levde.

Utöver vatten- och strandaktiviteter samt bilturer med hyrbil kan Gran Canaria också erbjuda bra vandringsleder och utmärkta möjligheter för att vandra i terräng, cykla i terräng samt på landsväg. Maspalomas är en bra utgångspunkt för denna typ av utflykter.

Maspalomas ligger 30 kilometer från flygplatsen i Las Palmas, drygt en halvtimme med bil eller buss. Avstånden till de andra städerna i området är kort så det är enkelt att ta sig runt för att uppleva mer av vad Gran Canaria har att erbjuda.

Alla de stora researrangörerna har charterresor och paketresor till de olika områdena i Maspalomas och flera flygbolag har direktlinjer från Skandinavien, speciellt under vinterhalvåret. Det gör att man både kan boka en färdig resa eller sätta ihop sin egen semesterresa.

Vem passar detta resmål för?

Maspalomas passar för alla som söker allt som en klassisk sol och bad-semester kan erbjuda. Playa del Ingles är populärt bland yngre resenärer som önskar ett hektiskt uteliv medan barnfamiljer och resenärer som söker en lugnare semester kommer trivas bättre i San Agustin. Fina Meloneras är också ett bra alternativ för de som önskar semestra i lugna omgivningar.

När är det bäst att resa hit?

Maspalomas kan besökas under hela året. Mest populärt är det att resa hit på vintern men då är också priserna som högst. Man kan spara mycket pengar genom att resa hit under sommarhalvåret då resmålen runt Medelhavet övertar mycket av chartertrafiken. Maj och oktober är också bra månader för att besöka Maspalomas.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

eó Maspalomas Resort ★★★ 7n 2 523:-
Hotel THe Koala Garden ★★★ 7n 2 559:-
Vistaflor Bungalows ★★★ 7n 2 595:-
Cordial Green Golf ★★★ 7n 2 698:-
Canary Garden Club ★★★ 7n 2 854:-
Cordial Sandy Golf ★★★ 7n 2 947:-
Duna Golf ★★★★ 7n 3 045:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Maspalomas
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 21°C 15°C 21°C
februari 21°C 15°C 20°C
mars 22°C 15°C 20°C
april 22°C 16°C 20°C
maj 23°C 17°C 21°C
juni 25°C 19°C 22°C
juli 26°C 20°C 22°C
augusti 27°C 21°C 23°C
september 27°C 21°C 24°C
oktober 26°C 20°C 24°C
november 24°C 18°C 23°C
december 22°C 16°C 21°C
Prognos för Maspalomas