Spanien

Spanien är en av svenskarnas favoritdestinationer och här finns ett mycket stort utbud av resmål varav många dessutom går att nå med direktflyg från en rad svenska flygplatser. Spanien är också ett land där det går att finna sol och behaglig temperatur oavsett tid på året.

Spanien innebär inte bara det spanska fastlandet, Spanien är också en stor önation. Utanför östkusten i Medelhavet finns Balearerna med populära semesterön Mallorca samt systeröarna Menorca och Ibiza som lockar semesterfirare under framförallt sommarhalvåret. Men öarna går fint att besöka även under en stor del av våren och hösten för aktiviteter, utflykter och nöjen, även om det kanske är något kallt för att bada.

Utanför Atlantkusten finner du Kanarieöarna som består av sju större öar. Gran Canaria är den populäraste ön medan Teneriffa är den största. För dig som söker något mindre turistiskt finns exempelvis La Palma och La Gomera.

Längs den populära östkusten på spanska fastlandet ligger semesterområdena på rad. En av de mer okända är Costa Brava som sträcker sig från franska gränsen till badorterna strax norr om Barcelona. Längre söderut finns Costa Blanca med populära badorter som Alicante, Benidorm och Torrevieja. Och längst söderut, inte långt från Gibraltar, finns Costa del Sol, spanska solkusten. Här ligger semesterorterna på rad. Malaga, Marbella, Torremolinos och Fuengirola, för att nämna några.

I Spanien ska man inte heller glömma de många storstäderna. Huvudstaden Madrid och populära Barcelona är givna att nämna, men det finns även många andra städer värda ett besök som Bilbao, Valencia och Sevilla. Till flera av dessa städer går det att boka weekendresor på 2-5 dagar.

Vem passar detta resmål för?

Med så många städer, öar och badorter finns det garanterat något för alla. Unga människor som söker nöjen, barnfamiljer som söker familjeaktiviteter, vuxna som söker naturupplevelser, och den kulturintresserade som bättre vill lära känna den spanska kulturen med sin mat, dryck, musik och arkitektur. Olika resmål lämpar sig också bra beroende på hur turistiskt resmål man söker.

När är det bäst att åka hit?

Som en tumregel, desto längre söderut resmålet ligger, desto längre är sol- och badsäsongen. På Costa del Sol börjar semestersäsongen tidigare och slutar senare på året än i t.ex. Costa Brava och på Mallorca, som båda ligger längre norrut. Kanarieöarna erbjuder behagliga temperaturer under hela året men många glömmer att det faktiskt går att resa hit även under sommaren. De spanska storstäderna går givetvis att besöka under hela året men i städerna som ligger långt in i inlandet, som huvudstaden Madrid, blir det ofta mycket varmt under högsommaren.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Barcelona ★★ 3n 1 076:-
Sitges ★★★★ 3n 1 110:-
Lloret de Mar ★★★★ 3n 1 142:-
Salou ★★★ 3n 1 163:-
Castelldefels ★★★ 3n 1 193:-
Benalmádena ★★★ 3n 1 271:-
Torremolinos ★★★★ 3n 1 272:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Spanien
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 10°C 0°C
februari 11°C 1°C
mars 16°C 3°C
april 19°C 4°C
maj 23°C 8°C
juni 28°C 12°C
juli 33°C 15°C
augusti 31°C 15°C
september 27°C 12°C
oktober 20°C 8°C
november 14°C 3°C
december 11°C 1°C