Kanarieöarna

Kanarieöarna tillhör Spanien och ligger utanför Nordafrikas västkust. Ögruppen består av 8 bebodda öar samt ett mindre antal vulkaniska öar. Här är det sommarvarmt hela året, det finns direktflyg från flera svenska städer samt ett stort utbud av aktiviteter, upplevelser, stränder och hotell. Kanarieöarna är svenskarnas stående favorit under vinterhalvåret.

Kanarieöarna ligger i Atlanten på ungefär samma breddgrad som t.ex. Marocko, runt 1500 kilometer från Spaniens fastland. Rent geografiskt är ögruppen en del av Afrika men den styrs politiskt och kulturellt av Spanien. På grund av sin geografi måste därför klockan ställas om en timme bakåt jämfört med resten av Spanien (och Sverige). De fyra största och mest populära öarna är Gran Canaria, Lanzarote, Teneriffa och Fuerteventura. Här har turismen haft ett stort fotfäste i över 60 år. De mindre öarna som La Gomera och La Palma har färre turister men bjuder på en vacker natur.

Kanarieöarna har en god infrastruktur med ett utmärkt vägnät och det är enkelt att ta sig runt på öarna med kollektivtrafiken eller genom att hyra bil, något många väljer att göra under semestern. Det går inrikesflyg och färjor mellan öarna men avstånden är stora så det rekommenderas att ha några nätter på varje ö om man tänker besöka flera öar under semestern.

Först och främst reser man till Kanarieöarna för sol och bad och de populäraste semesterorterna ligger därför ganska naturligt längs kusten. Vill man göra något annat än att ligga på stranden finns det ett stort utbud av aktiviteter både på land och till havs, allt från djuphavsfiske och delfinsafari till vandring i bergen och besök i små byar och öarnas huvudstäder.

Alla de stora Kanarieöarna har egna flygplatser, med direktflyg från Skandinavien, och särskilt Gran Canaria har goda flygförbindelser under både sommaren och vintern med direktflyg från flera svenska flygplatser.

De flesta bokar en charterresa eller paketresa med flyg, hotell och transport/hyrbil men det är också enkelt att boka detta själv, speciellt om man vill kombinera flera öar under semestern. Under högsäsong kan det vara värt att boka tidigt eftersom det snabbt blir fullt på hotellen på de populäraste semesterorterna.

Vem passar detta resmål för?

Kanarieöarna är huvudsakligen ett resmål för dig som söker sol, bad och avslappning och ett varmt och behagligt avbrott från den svenska vintern, med en rimlig flygtid och liten tidsskillnad. Med det enorma utbudet av både livliga och lugna boendealternativ, hela vägen från enkla lägenheter till lyxhotell, hittar de allra flesta något som passar på Kanarieöarna. Många skandinaver "övervintrar" också på Kanarieöarna och reser hem när våren kommer.

När är det bäst att åka hit?

Kanarieöarna är känt för att ha ett mycket stabilt och pålitligt klimat och kan besökas under hela året. Värmemässigt är det aldrig någon lågsäsong men den populäraste perioden att resa är under november till april, då är också priserna som högst. Det finns därför pengar att spara genom att resa hit under sommarhalvåret då resmålen i Medelhavet övertar mycket av chartertrafiken. Mellanmånader som maj och oktober är också bra tidpunkter att besöka Kanarieöarna.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Puerto de la Cruz ★★ 7n 1 345:-
Las Palmas de Gran Canaria ★★ 7n 1 645:-
Caleta de Fuste ★★ 7n 1 700:-
Costa Calma ★★★ 7n 1 799:-
Playa del Ingles ★★★ 7n 1 895:-
Puerto Rico ★★★ 7n 1 995:-
La Playa de Arguineguín ★★★ 7n 1 995:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Kanarieöarna
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 21°C 16°C 18°C
februari 21°C 16°C 18°C
mars 22°C 16°C 18°C
april 22°C 17°C 18°C
maj 23°C 18°C 19°C
juni 24°C 19°C 24°C
juli 25°C 21°C 27°C
augusti 26°C 22°C 27°C
september 26°C 22°C 24°C
oktober 26°C 21°C 21°C
november 24°C 18°C 21°C
december 22°C 17°C 19°C
Prognos för Kanarieöarna