Sidari

Sidari ligger norr om Korfu och orten har blivit en favorit bland många. Här har alla i familjen, oavsett ålder, aktiviteter som passar.

Sidari har cirka 100 invånare och är pittoreskt och ligger längs kusten på en bördig slätt omgivet av vacker vegetation.

Sidari har en lång azurblå kust med stenlandskap som delar landskapet i otaliga stora och små stränder, som är lika lämpliga för vanliga bad, spännande dykning och vattenskidor. På västra sidan av centrum är de fina sandstränder, medan den östra sidan finns stenig. Längs stränderna hittar du flera aktiviteter som skärmflygning och strax utanför centrum är ett äventyrsbad där barn och vuxna kan få en fin dag.

I centrum av Sidari hittar en busy shoppinggata som är mycket livlig både dag och natt. Här är utbudet av matställen imponerande, med både indiska, egyptiska, mexikanska och italienska bredvid det grekiska köket. Från Sidari kan du ta båtturer till öarna Othoni, Mathraki Enikousa och ligger på den västra sidan av Korfu.

En av de största attraktionerna i området är sandstensklippan Calas d`Amour som ligger 1,5 km från centrum. Klippan består av lager av lera och sand, som havet har tvättat och formade under åren till den vackra klippformationer du kan se idag.

Småstads historia går tillbaka till 720 f.Kr. när grekerna på Pelepones används Sidari hamn och viloplats för färder sin till kolonin i södra Italien. I 330 f.kr var Sidari ödelagts av pirat Velos och hans män. Samtidigt tusentals människor i Korfu dödades under attacken.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Cyprotel Panorama Sidari Village ★★★ 7n 4 699:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Sidari
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 14°C 5°C 16°C
februari 14°C 6°C 16°C
mars 16°C 7°C 16°C
april 19°C 10°C 17°C
maj 24°C 13°C 20°C
juni 28°C 17°C 24°C
juli 31°C 19°C 26°C
augusti 31°C 19°C 26°C
september 28°C 17°C 26°C
oktober 23°C 14°C 23°C
november 18°C 10°C 20°C
december 15°C 7°C 18°C
Prognos för Sidari