Rom

En resa till Rom är en vandring genom historien. Staden är ett museum i sig med sin vackra arkitektur som byggts upp under tusentals år av spännande historia.

Den eviga staden vid floden Tibern ligger endast 24 km från Medelhavet och endast 20 meter över havet. Rom känns som historiens vagga och här finns otroligt mycket att se, uppleva och utforska. Det finns tusentals sevärdheter och några av de mest kända är Colosseum, katakomberna, Fontana di Trevi, Pantheon, Vatikanstaten, Sixtinska kapellet, Peterskyrkan, Forum Romanum och Piazza Navona.

En båttur genom staden är också ett fint sätt att se och uppleva Roms historia och arkitektur. Utanför staden finns det en loppmarknad i Porta Portese och här kan man handla allt mellan himmel och jord.

Det finns oräkneligt antal kulinariska frestelser i Rom, allt från det berömda italienska köket till det internationella. Det finns kaféer på i stort sätt varje gathörn, däribland de berömda glasskaféerna. Shoppingen i Rom är fantastisk och här finns allt från kedjebutiker och varuhus till dyra märkevaresbutiker för kläder, skor, smycken, design och heminredning.

Det finns två större flygplatser utanför staden. Fiumicino flygplats, också kallad Leonardo da Vinci, samt Ciampino. Det tar cirka tre timmar med direktflyg från Skandinavien. Leonardo da Vinci är den största flygplatsen och ligger 36 km från centrum. Hit kan du ta dig med taxi, tåg och buss, varav tåg är det snabbaste sättet.

Vem passar detta resmål för?

Fascinerande Rom passar bra för de flesta som är intresserade av historia och arkitektur och som gillar att ta sig runt till fots. Perfekt för en långweekend eller ännu hellre flera dagar. Anpassa hotell och läge efter vad du vill se och göra, detta gäller speciellt om du reser med barn

När är det bäst att resa hit?

Det går bra att resa till Rom under hela året men under sommarmånaderna juli och augusti är det mycket folk. Mars och april är en bra tid då det generellt är bra väder och de stora turistströmmarna har ännu inte kommit (undantag påsken). Det är också trevligt att besöka Rom i mitten av september och oktober.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Domus Sessoriana ★★★ 3n 1 898:-
Iulia Guest House ★★★★ 3n 2 109:-
Hotel Artorius ★★ 3n 2 127:-
Grand Master Suites ★★★★ 3n 2 164:-
Giolli Nazionale ★★★ 3n 2 180:-
Aparthotel Adagio Rome Vatican ★★★★ 3n 2 181:-
Hotel Garda ★★★ 3n 2 198:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Rom
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 12°C 2°C 15°C
februari 14°C 3°C 14°C
mars 16°C 4°C 15°C
april 19°C 7°C 16°C
maj 24°C 11°C 20°C
juni 28°C 14°C 24°C
juli 31°C 17°C 26°C
augusti 31°C 17°C 26°C
september 28°C 14°C 25°C
oktober 23°C 10°C 22°C
november 17°C 6°C 20°C
december 13°C 3°C 17°C
Prognos för Rom