Railay Beach

Önskar du en lugnare plats än Ao Nang är det mycket lätt att ta sig över till Railay Beach. Stränderna här är av betydligt bättre kvalitet än de som finns i Ao Nang .

Litet, mysigt och vackra stränder

Ao Railay är en isolerad halvö och du kommer hit med båt. Enklaste sättet är att ta en longtailbåt från Ao Nang till Ao Railay West Beach (15 min). Denna vackra sandstrand, omgiven av klippor och djungel, erbjuder många restauranger och avslappnad atmosfär. Eftersom stranden vetter mot väst kan du även njuta av fantastiska solnedgångar.

En tiominuters enkel promenad över halvön tar dig till Ao Railay East Beach. Stranden här är inte av samma kvalitet som på den västra delen och Ao Railay East är mest känt för sitt livliga nattliv under högsäsong. Det finns ett antal mindre hotell och pensionat till rimliga priser. Många väljer att bo på östra sidan av Ao Railay och ta en kort promenad till Ao Railay West eller Phranang Cave Beach.

Phranang Cave Beach ligger bara 10 minuters promenad från Ao Railay East och 15 minuter från Ao Railay West. På vägen kan du gå genom några vackra grottor i ett grönskande landskap med apor i träden vajande över dig. Stranden är av utmärkt kvalitet, men under högsäsong kan det vara ganska trångt. Det finns alltid båtar med besökare från Ao Nang och Krabi Islands .

Det finns flera övernattningsmöjligheter i Ao Railay. Många av de billigare och enklare bungalows ligger på Ao Railay East, medan Railay Resort Bhu Nga Thani Resort är populära hotell. På Ao Railay West är de lite mer exklusiva och där är Railay Bay Resort & Spa ett bra alternativ.

Tips på aktiviteter i Ao Railay:

* Bergsklättring på Phranang Cave Beach och Ao Railay East

* Hyr kajaker och utforska området

* Snorkling och dykning

* Djungelvandring (kolla Princess Lagoon!)

* Koppla av på stranden och läsa en bok

* Utflykter till Krabi Islands eller Ao nang

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Sunrise Tropical Resort ★★★ 6n 8 709:-
Railay Village Resort & Spa ★★★★ 6n 8 722:-
Sand Sea Resort ★★ 11n 9 329:-
Railay Princess Resort & Spa ★★★ 11n 10 051:-
Railay Bay Resort & Spa ★★★★ 11n 11 090:-
Rayavadee ★★★★★ 6n 18 351:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Railay Beach
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 31°C 23°C
februari 32°C 23°C
mars 33°C 24°C
april 33°C 25°C
maj 31°C 25°C
juni 31°C 25°C
juli 31°C 25°C
augusti 31°C 24°C
september 30°C 24°C
oktober 31°C 24°C
november 31°C 24°C
december 31°C 24°C
Prognos för Railay Beach