Qatar

Efter att Qatar blev utsedd till värd för fotbolls-VM 2022, har landet sett en enorm ökning av turister.

– Oljestaten Qatar som blev ett populärt turistmål

Qatar Airways flyger dagligen från de flesta, stora europeiska flygplatser och turismmyndigheterna har investerat stora summor i reklamkampanjer. Samtidigt har det skett en enorm expansion av huvudstaden Doha med kraftfulla förbättringar av infrastrukturen. Nya vägar och ett relativt nytt bussystem är på plats. Dessutom öppnar Dohas nya internationella flygplats år 2013.

Qatar har den högsta intäkten per capita i världen, främst på grund av de stora fyndigheter av olja och gas och en liten befolkning (350.000). Landet är starkt beroende av utländsk arbetskraft, och man uppskattar att nästan 1 miljon gästarbetare arbetar inom olika sektorer. Turismen är verkligen på uppgång, men till skillnad från Dubai, investerar Qatar också i andra branscher.

Mellan maj och oktober kan temperaturen lätt gå över 40 grader och ingen nederbörd. Därför är det bäst att resa hit mellan november och april när temperaturen sjunker till den mer behagliga på cirka 25 grader.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Doha ★★★ 7n 6 796:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Qatar
kalender DagDag NattNatt BadBad