Prag

Prag är en intressant storstad och en av Europas vackraste städer med massvis med kultur och sevärdheter. Staden har bevarat sin vackra arkitektur från flera olika tidsepoker, från gotisk, rokoko, renaissance-stil till jugendstil.

Floden Vltava rinner rätt genom Prag och den berömda Karlsbron som förenar områdena Staré Mesto och Malá Strana som ligger på varsin sida av bron. Gamla stan har kullerstensbelagda gator och mysiga gamla gränder med en härlig atmosfär. Denna kulturstad ligger i hjärtat av Europa och har mycket att erbjuda med sin flotta arkitektur och spännande historia. Sedan 1992 har stadens gamla centrum stått på UNESCOs världsarvslista.

Tjeckerna är kända för sitt öl och i Prag finns det ett otal ölpubar, barer och ett stort utbud av restauranger att välja mellan. Trots det stora och växande antal turister som besöker staden är priserna relativt överkomliga. Traditionell tjeckisk mat är gärna kött med kål och knödel, men i en turiststad som Prag finns det restauranger med mat från alla världens hörn.

Det som är värt att shoppa i Prag är det som produceras i landet som läder och kristall. Kollektivtrafiken är väl utbyggd och fungerar utmärkt, så det är lätt att resa runt med spårvagn och buss.

Man flyger till Vaclav Havel flygplats, ca 20 km från centrum och 30 minuter med buss eller taxi.

Vem passar detta resmål för?

Prag är perfekt för en weekendresa, såväl tillsammans med partnern, familjen eller vännerna. Här finns mycket att uppleva av historia, museer, kultur, arkitektur, shopping och nöjen. För att få det mesta av besöket kan det vara värt att bo på hotell som ligger centralt.

När är det bäst att resa hit?

Prag ligger i Centraleuropa och har behagligt klimat från vår till höst. Denna storstad kan du resa till hela året men det är mest populärt att resa hit från april till oktober.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

My Hotel Apollon ★★★ 2n 963:-
Ametyst Hotel ★★★★ 2n 994:-
Theatrino Hotel ★★★★ 2n 1 027:-
Metropolitan Hotel (ex Rubicon) ★★★ 3n 1 053:-
Golf ★★★★ 2n 1 060:-
Hotel Carlton ★★★★ 2n 1 117:-
Ibis Praha Old Town ★★★ 2n 1 118:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Prag
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 1°C -5°C
februari 3°C -4°C
mars 8°C -1°C
april 13°C 3°C
maj 18°C 7°C
juni 22°C 10°C
juli 23°C 12°C
augusti 23°C 12°C
september 19°C 9°C
oktober 13°C 4°C
november 6°C 0°C
december 2°C -3°C
Prognos för Prag