Sopot

Badorten Sopot bjuder på härliga, breda och gyllene stränder ut mot Östersjön. Hotellen ligger på rad längs stranden, från enkla pensionat till lyxhotell och resorts till överkomliga priser.

Sopot är en charmerande badort som ligger bara en halvtimmes bilfärd från Gdansk. På kvällen flyttas folklivet från stranden och in mot gatorna. Här kan du koppla av och äta gott på någon av de många restaurangerna och fortsätta kvällen på någon av de många barerna, eller kanske på ett kasino? Sopot kallas ofta Polens St Tropez och har sedan många decennier varit ett resmål för de rika, ett resmål för att se och bli sedd i Polen. Delar av Miami Beach har också fått plats i Sopot i formen av några vackra art deco-byggnader. Här kan du välja om du vill bo på ett strandhotell i själva Sopot eller om du vill bo i Gdansk och få det bästa av både stad och strand.

Den officiella valutan i Polen är zlotyn. Prisnivån är relativt låg och som turist får man mycket för pengarna när det gäller shopping, hotell, restaurangbesök, utflykter och aktiviteter. Det finns många restauranger att välja mellan, allt från skaldjur till polska specialiteter, italiensk och fransk mat samt sushi. Sopot är också en härlig spa-stad och flera av hotellen har sina egna spa-avdelningar.

Sopot ligger en dryg halvtimme från Gdansk Lech Walesa flygplats och du kan enkelt ta dig till Sopot med taxi, tåg eller buss.

Vem passar detta resmål för?

Denna badort är ett bra val för en långweekendresa eller för en veckas badsemester och är endast en kort flygresa från Sverige. Sopot har något för de allra flesta.

Når er det best å reise hit?

Klimatet kan jämföras med det man finner i södra Sverige och många resor till Sopot under perioden maj-augusti, men man kan också resa i april och september.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Molo Hotel ★★★ 3n 2 297:-
Novotel Gdansk Marina ★★★ 3n 2 368:-
Hotel Villa Baltica ★★★ 3n 2 371:-
Villa Ozone ★★★ 3n 2 433:-
Hotel Aqua Sopot ★★★ 3n 2 462:-
Focus Hotel Premium Sopot ★★★ 3n 2 595:-
Baltica Residence ★★★ 4n 2 930:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Sopot
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 1°C -3°C 4°C
februari 1°C -3°C 4°C
mars 5°C -1°C 3°C
april 9°C 2°C 6°C
maj 15°C 6°C 11°C
juni 19°C 11°C 16°C
juli 21°C 13°C 20°C
augusti 21°C 13°C 20°C
september 17°C 11°C 18°C
oktober 12°C 7°C 14°C
november 7°C 3°C 11°C
december 3°C 0°C 7°C
Prognos för Sopot