Playa de las Americas

Playa de las Americas är en populär semesterort på Teneriffa. Orten ligger på den sydvästra delen av ön, på behändigt avstånd från den södra flygplatsen. Här finns det mesta som behövs för en bra chartersemester, med aktiviteter för både stora och små. Shopping, barer, restauranger, utmärkta stränder och bra möjligheter för sportaktiviteter. 

Ska du till Playa de las Americas flyger du med fördel till Teneriffas södra flygplats Reina Sofia, en av de två internationella flygplatserna på ön. Till den norra flygplatsen Los Rodeos är det lite längre, drygt 90 km. Det tar ca 15-20 minuter med buss från den södra flygplatsen och Playa de las Americas är den andra badorten på Teneriffas västkust efter Los Cristianos.

I centrala Playa de las Americas finns det gott om shopping, barer, nattklubbar och restauranger. Det är relativt lite biltrafik i centrum och här kan man spendera flera timmar med att strosa runt och upptäcka allt som erbjuds.

Strandpromenaden är också ett populärt besöksmål och här finns flera stränder att välja mellan. Dessutom finns flera strandkaféer och strandbarer längs strandpromenaden. Badorterna på sydvästra Teneriffa har vuxit rejält under de senaste åren och flera har nu i det närmaste vuxit samman. Du kan exempelvis gå till fots från Playa de las Americas hela vägen till den närliggande och lite lugnare badorten Los Cristianos i söder, en promenad på ca 4 kilometer.

Det finns också gott om aktiviteter i området, exempelvis en 18-håls golfbana. Här finns också en vattenpark och det finns bra möjligheter till olika vattensporter som vindsurfing.

De flesta charterarrangörer erbjuder utflykter för att se det lite mer traditionella Teneriffa och den vackra naturen, men man kan också enkelt hyra en bil för att upptäcka ön på egen hand. Ett besök till berget, vulkanen och nationalparken Teide, som ligger mitt på ön, är ett måste.

Vem passar detta resmål för?

Såväl barnfamiljer som yngre och äldre vuxna utan barn som söker en traditionell sol- och badsemester med shopping, nöjen och aktiviteter kommer känna sig hemma i Playa de las Americas. Det är en av Teneriffas populäraste semesterorter och hotellutbudet är både stort och brett. Det är dock relativt turistiskt här, norra och nordöstra Teneriffa erbjuder generellt en mer traditionell miljö.

När är det bäst att åka hit?

Playa de las Americas och Teneriffa rent generellt har ett varmt och stabilt klimat och kan besökas under hela året. Den populäraste perioden att resa är under november till april under den svenska vintern men det går fint att resa hit under hela året tack vare det fördelaktiga klimatet. Det är ofta billigare att resa hit på sommaren när det är lågsäsong.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Oro Blanco ★★ 7n 2 833:-
Mar Ola Portosin ★★★ 7n 3 245:-
California ★★★★ 7n 3 345:-
Paraiso del Sol ★★ 7n 3 352:-
Sunwing Fañabé Beach ★★★★ 7n 3 395:-
Coral Compostela Beach Golf ★★★ 7n 3 395:-
Caribe ★★★ 7n 3 445:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Playa de las Américas
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 20°C 14°C 18°C
februari 21°C 14°C 18°C
mars 22°C 15°C 18°C
april 23°C 16°C 18°C
maj 24°C 17°C 18°C
juni 26°C 19°C 18°C
juli 28°C 20°C 21°C
augusti 29°C 21°C 22°C
september 28°C 21°C 23°C
oktober 26°C 19°C 22°C
november 24°C 17°C 18°C
december 21°C 16°C 18°C
Prognos för Playa de las Américas