Platanias

Platanias ligger drygt 11 km från Chania och är en av de finaste badorterna längs Chaniakusten. Det är ett utmärkt semesterresmål och här har du allt du behöver för en aktiv, spännande och avslappnande semester, med fina stränder, myllrande folkliv, trevliga restauranger och kaféer och ett livligt uteliv.

Platanias har tack vare sin storlek ett bra utbud av hotell, restauranger och butiker. På senare år har staden vuxit närmare strandlinjen både i västlig och östlig riktning. Här ligger hotell och lägenhetskomplex sida vid sida med kaféer, barer och serveringar med både typiska grekiska och internationella rätter. Många hotell ligger precis vid stranden.

Väljer du Platanias, som är en av de största av de små badorterna länga Chaniakusten, får du mycket semester för pengarna. Med flera kilometer sandstrand och turkost hav är Platanias ett perfekt resmål för sol, bad och avkoppling. Ursprungligen byggdes staden uppe på höjden ovanför kustlinjen vid utloppet av Platanias-floden där det bland annat vuxit många Platan-träd. Många av Platanias familjedrivna tavernor ligger här och serverar smakfull grekisk mat. Från bergen i den gamla stadskärnan får man en fantastisk utsikt med solnedgångar du sent kommer glömma.

Runt omkring finner du ett grönt och frodigt landskap med stigar och småvägar som inbjuder till vandringsturer och utanför kusten ser du Thodorou-ön där venetianerna byggde två stora fästningar för att hindra turkarna från att gå i land i Platanias. Idag är detta betesområde för Kri-kri-getterna.

Det tar lite drygt fyra timmar att flyga till Kreta med direktflyg från Skandinavien. Från flygplatsen i Chania är det ca 26 kilometer till Platanias och det tar ca 45 minuter med buss eller taxi.

Vem passar detta resmål för?

Platanias är en av de finaste badorterna längs Chaniakusten och har allt du behöver för en aktiv, spännande och avslappnande semester med fina stränder, trevliga restauranger, kaféer och ett livligt uteliv. Ett bra resmål som passar både för barnfamiljer och för vuxna som söker en behaglig semester.

När är det bäst att resa hit?

Säsongen sträcker sig från maj till september men klimatmässigt är tidig sommar och höst bra tidpunkter att resa hit. I juli och augusti kan det vara mycket varmt. April och oktober är också trevliga månader att resa till Platanias.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Agapi ★★★ 7n 2 798:-
Bay View ★★★ 7n 3 198:-
Marika Hotel ★★★ 7n 3 208:-
Sophia Beach ★★★ 7n 3 556:-
Ideal Beach ★★★ 7n 3 557:-
Mary ★★★ 7n 3 609:-
Blue Sea Apartments ★★★ 7n 3 619:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Platanias
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 14°C 8°C 17°C
februari 14°C 8°C 16°C
mars 16°C 9°C 17°C
april 20°C 12°C 17°C
maj 25°C 15°C 20°C
juni 29°C 19°C 23°C
juli 31°C 21°C 26°C
augusti 30°C 21°C 27°C
september 28°C 19°C 26°C
oktober 24°C 16°C 24°C
november 19°C 12°C 21°C
december 16°C 10°C 19°C
Prognos för Platanias