Plakias

Plakias är en liten fiskeby på söder om Rethymnon. Den ligger vid en liten bukt som är perfekt för den som vill koppla av och njuta av sol & bad.

Plakias är en liten fiskeby på söder om Rethymnon.

Den ligger vid en liten bukt som är perfekt för den som vill koppla av och njuta av sol & bad.

Stranden i Plakias är hela en mil lång och säker att bada och simma och därmed väl lämpad för familjer. Här kan hela familjen delta i olika idrottsaktiviteter.

Plakias är en lugnare semesterort jämfört med flera av de andra destinationerna. Ändå erbjuder staden många tavernor och kaféer. Europas sydligaste vandrarhem ligger i en olivodling i utkanten av staden. Varje år i september firas en festival för internationell turism då det serveras gratis mat i form av bufféer på torget och underhållning med traditionell musik och dans.

För den som letar efter en aktiv semester finns här flera alternativ att välja mellan. Här kan du vandra i några av öns finaste raviner. Du kan göra guidade cykelturer. Om du hyr en bil så erbjuder inlandet norr om Plakias många små pittoreska byar med en rik historia. Ta dig tid att stanna längs vägen och känns dofterna av anis, oregano och rosmarin.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden

n
n
n
n
n
n
n
n
Klicka här för fler alternativ

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Plakias
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan. 14°C 8°C 17°C
Feb. 14°C 8°C 16°C
Mars 16°C 9°C 16°C
Apr. 20°C 12°C 17°C
Maj 25°C 15°C 20°C
Juni 29°C 19°C 23°C
Juli 31°C 21°C 26°C
Aug. 30°C 21°C 26°C
Sep. 28°C 19°C 26°C
Okt. 24°C 16°C 24°C
Nov. 19°C 12°C 21°C
Dec. 16°C 10°C 19°C
Prognos för Plakias