Parga

Parga är en färgstark turiststad med en frodig miljö, många stränder att välja mellan och en hamnpromenad med många småbutiker och restauranger. Staden har en bebyggelse som en amfiteater runt hamnen och strandpromenaden. Utöver detta är det en lugn stad med en grekisk atmosfär och då den ligger på fastlandet är det relativt enkelt att åka på utflykter i området omkring.

På nordvästkusten av fastlandet på Grekland ligger Parga stad, inte långt från ön Korfu och albanska Saranda. Här bor det lite över 3000 invånare. Även om staden är populär bland både grekiska och skandinaviska turister är staden inte överbefolkad. I staden hittar du många restauranger med mat från hela värden, skaldjur och god dryck. Du hittar också tavernor med traditionell grekisk mat och gott vin.

För att komma till Parga flyger du till flygplatsen Lefkas Preveza. Från Skandinavien tar flygturen 3-3,5 timme och från flygplatsen till Parga tar det mellan en och en och en halvtimme lite beroende på var du bor. När du kommit till Parga har du det mesta i omedelbar närhet. Även om du bor längst upp på höjderna går fu ner till hamnen på fem minuter. I Pargas centrum hittar du stranden Krioneri med sand och småsten. Vid sidan finns den mindre Piso Krioneri som är lugnare och består av rullsten.

Den mest populära stranden är Valtos Beach. Det tar runt 20 minuter att gå hit från centrum eller så kan du ta en taxibåt från hamnen i Parga, som tar dig till Valtos för två euro. Annars är Sarakiniko och Lichnos fina stränder som ligger strax utanför Parga, som du kan resa till med scooter, hyrbil eller taxibåt.

Vem passar detta resmål för?

Parga kan passa de allra flesta men gillar du att se dig om på semestern passar Parga extra bra. Det finns massor att hitta på, stränder att testa och platser att upptäcka i omgivningarna runt staden. Det kan också passa fint för dig som vill ha sena kvällar med got mat och dryck. Det finns inga stora nattklubbar men många olika barer som håller öppet långt in på natten.

När är det bäst att resa hit?

Du kan resa till Parga från april till oktober med charter men högsäsongen för turisterna är i juli och augusti. Desto närmare sommaren du reser desto bättre är temperaturerna. Det är fler turister här i juli och augusti då det vid denna tidpunkt också kommer många greksika och italienska turister till staden. Den 15 augusti är en av årets största religiösa högtider i den grekisk-ortodoxa kyrkan: Jungfru Marias himmelsfärd. Då är det folkfest i Parga.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Rezi ★★★ 7n 2 012:-
Margarita (Parga) ★★★ 7n 2 398:-
Bella Vista ★★★ 7n 2 399:-
Bay Watch ★★★ 7n 2 535:-
Maistrali ★★★★ 7n 2 544:-
Panthea ★★★ 7n 2 612:-
Acropol Tourist ★★★ 7n 2 621:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Parga
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 8°C 0°C 16°C
februari 10°C 1°C 16°C
mars 13°C 3°C 16°C
april 17°C 6°C 17°C
maj 22°C 10°C 20°C
juni 26°C 13°C 24°C
juli 30°C 15°C 26°C
augusti 30°C 15°C 26°C
september 25°C 12°C 26°C
oktober 19°C 8°C 23°C
november 14°C 5°C 20°C
december 9°C 2°C 18°C
Prognos för Parga