Palma de Mallorca

Blandningen av trevliga stränder, förstklassig shopping, bra restauranger, barer, uteliv och sin intressanta historia och sina många konstgallerier gör Palma stad till ett perfekt resmål. Samtidigt är staden en favorit bland många som önskar både storstadsliv och strand på semestern.

Palma stad räknas som huvudstaden på ön Mallorca. Staden ligger i Palma-bukten med fina stränder i både östlig och västlig riktning. I denna fina stad möts dåtid och nutid och ger staden till en mycket spännande mix. Alla sevärdheter och den rika historien, modern shopping och en exklusiv hamnpromenad ger dig känslan av både storstad och småstad på en och samma gång.

Staden har en spännande historia och arkitektur. Den storslagna gotiska katedralen La Seu från 1200-talet är värt ett besök. Katedralens klocktorn mäter 48 meter över marken och rymmer nio kyrkklockor. Från den vackra gotiska fästningen och från kungabostaden Castillo de Bellvers cylinderformade torn från 1300-talet har man en fin utsikt.

I den gamla stadskärnan Sa Calatrava i Palma kan du njuta av god mat och dryck på trevliga restauranger och barer. Blandningen av trevliga stränder, förstklassig shopping, trevliga restauranger, barer, klubbar, en intressant historia och många konstgallerier gör Palma till ett perfekt resmål för dig som vill ha en kombination av sol, strand och storstadsliv.

Avståndet från flygplatsen till centrum är ca 9 km. Direktflyg från Skandinavien tar mellan tre och fyra timmar. Det är enkelt att ta sig från flygplatsen till Palma centrum med buss eller taxi. Det finns också bra förbindelse med buss till badorter som t.ex. Cala Bona, Magaluf och Alcudia.

Vem passar detta resmål för?

Palma passar bra om du önskar en kombination av storstad och strand men de flesta väljer att bo vid någon av badorterna längs kusten. Det är populärt att resa in till Palma för lite storstadsliv, för att utforska stadens arkitektur och historia, äta god mat, slappna av och njuta av livet. I Palma finns det något för alla oavsett ålder.

När är det bäst att resa hit?

Det är solsäkert och varmt på sommaren, havsbrisen vid kusten ger behagliga temperaturer på mellan 25 och 30 grader. I inlandet är det några grader varmare. På försommaren är det svalare och för många lite mer behagligt. Det är också stabilt väder med mycket sol till slutet på september, men det är också trevligt att resa hit under april och oktober.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

HM Balanguera ★★★★ 7n 3 562:-
Ca n'Alexandre Hotel ★★★★ 7n 3 947:-
M House Hotel ★★★★ 7n 3 997:-
Sercotel Zurbarán ★★★ 7n 4 074:-
Hotel Isla Mallorca ★★★★ 7n 4 096:-
HM Jaime III ★★★★ 7n 4 138:-
BQ Augusta ★★★★ 7n 4 178:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Palma stad
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 15°C 8°C 15°C
februari 16°C 8°C 14°C
mars 17°C 10°C 15°C
april 19°C 11°C 16°C
maj 22°C 15°C 20°C
juni 26°C 18°C 24°C
juli 29°C 21°C 26°C
augusti 30°C 22°C 26°C
september 27°C 20°C 26°C
oktober 23°C 16°C 24°C
november 19°C 12°C 21°C
december 16°C 10°C 17°C
Prognos för Palma stad