Palma Nova och Magaluf

Semesterorterna Palma Nova och Magaluf på Mallorca ligger strax utanför Palma stad och har långa stränder och en ungdomlig atmosfär med ett pulserande uteliv under högsäsongen juni-augusti.

De två semesterorterna Palma Nova och Magaluf ligger cirka 20 kilometer utanför Palma stad och har under de senaste åren vuxit samman och kallas därför av många för «Maganova». Palma Nova räknas som platsen där charterturismen startade upp under tidigt 1960-talet och är idag en medelstor och relativt välutbyggt semesterort. Ett ungdomligt semesterliv med hög puls präglar Magaluf under högsäsongen juni-augusti medan Palma Nova räknas som något lugnare. Dock är nattklubbarna hur som helst aldrig långt bort.

Dagarna kan man tillbringa på de långa och breda stränderna med ljus och finkornig sand. Längs den nyanlagda strandpromenaden ligger det flera restauranger och kaféer. Stränderna sträcker sig längs hela den sydvästra kustlinjen. Här kan du välja mellan så gott som alla typer av vattensporter på dagtid. När solen går ner och mörkret sänker sig stiger pulsen och ljusen tänds på stadens uteställen.

I utkanten av Magaluf ligger en stor vattenpark med aktiviteter för både stora och små. Många tar sig an utmaningen med att simma de 400 meterna ut till ön Isla de sa Porrassa, mitt i Magaluf-bukten, för att se det stora antal av de svarta ödlor som bor här. Annars kan man vara med på aktiviteter som ridning, go-cart, vindsurfing eller dykning.

Det tar 20 minuter med buss in till storstaden Palma. Här kan man njuta av allt från shopping till ett rikt kulturliv till storslagna stadsdelar med ett stort utbud av restauranger och serveringar i lugna gågator. Flygplatsen på Mallorca ligger cirka 30 minuter bort.

Vem passar detta resmål för?

Ungdomar från hela norra Europa har detta som "lekstuga" under perioden maj-september och många av hotellen har 18-årsgräns på grund av detta. Barnfamiljer och resenärer som önskar en avslappnad semester bör välja andra semesterorter på Mallorca som t.ex. Alcúdia på nordsidan. Vill man trots allt besöka Palma Nova/Magaluf i ett lugnare tempo kan man resa hit under perioden april-maj eller september-oktober.

När är det bäst att resa hit?

Sommarsäsongen varar från maj till september och de mest populära månaderna att resa till Palma Nova/Magaluf, och till Mallorca i övrigt, är under juni, juli och augusti. Det kan också vara trevligt att besöka Mallorca på vintern men då först och främst för de som är ute efter en aktiv semester med t.ex. golf och cykling snarare än sol och bad. Men det kan då vara värt att välja andra semesterorter på ön än Palma Nova/Magaluf då det mesta håller stängt på vintern.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

HSM Sandalo Beach ★★★ 7n 2 654:-
Vistasol ★★★ 7n 2 960:-
Hsm Sándalo Beach ★★★ 7n 3 229:-
Sol Lunamar ★★★ 7n 3 260:-
Sotavento Club Apartments ★★★ 7n 3 268:-
Sol House The Studio ★★★ 7n 3 292:-
Sol Guadalupe ★★★★ 7n 3 298:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Palma Nova/Magaluf
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 15°C 8°C 15°C
februari 16°C 8°C 14°C
mars 17°C 10°C 15°C
april 19°C 11°C 17°C
maj 22°C 15°C 20°C
juni 26°C 18°C 24°C
juli 29°C 21°C 26°C
augusti 30°C 22°C 26°C
september 27°C 20°C 26°C
oktober 23°C 16°C 23°C
november 19°C 12°C 20°C
december 16°C 10°C 17°C
Prognos för Palma Nova/Magaluf