Nice

Nice ligger på den Franska rivieran och är en charmerande stad med en färgstark gatubild. Här finns många stränder och den berömda strandpromenaden Promenade des Anglais sträcker sig längs hela staden, från öst till väst.

Stränderna i Nice är uppdelade i privata och offentliga stränder. På de privata stränderna erbjuds allt från solstolar och parasoll till servering av mat och något gott att dricka. Stränderna i Nice är inte sandstränder men har istället småstenar, och det kan ganska snabbt bli riktigt djupt. Om man reser med mindre barn kan det vara bra att överväga att resa till någon av stränderna utanför staden.

Nice är ett fascinerande resmål med ett blågrönt hav, en lång strandpromenad, utmärkta shoppingmöjligheter, utsökt mat och dryck och vackra art deco-fasader. En avkopplande promenad runt i staden är ett trevlig sätt att upptäcka Nice. Gamla stadskärnan i Nice är mysig och pittoresk med trånga gränder med kullersten, låga byggnader med röd taksten, småbutiker, kaféer, trevliga små restauranger  och en marknadsplats. Här kan du köpa allt av matprodukter, lokalproducerat vin samt olika konsthantverk.

Nice är en bra utgångspunkt för utflykter till Provence och områdena längs den franska rivieran. Många gör en utflykt till pittoreska Monaco och inte heller Italien ligger långt bort. Du tar dig enkelt runt i området med hyrbil men det finns också bra tåg- och bussförbindelser för dig som föredrar att åka med publika transportmedel. För matälskaren är Nice ett trevligt resmål. Mycket gott från det franska köket, många lokala rätter men samtidigt med en hel del influenser från grannlandet Italien. Dessutom finns det restauranger från världens alla hörn.

Det är drygt 9 km från Nice flygplats till centrum. Du tar dig enkelt in till centrum på 15-20 minuter med buss eller taxi samt den nya spårvagnsförbindelsen. Det tar drygt tre timmar med direktflyg från Skandinavien till Nice.

Vem passar detta resmål för?

Nice passar bra för dig som vill kombinera sol och bad med lite storstadspuls och utflykter då Nice är en bra utgångspunkt för utflykter till exempelvis Provence, Monaco och Italien. Familjer med små barn som vill bada i havet bör dock överväga någon annan badort med sandstrand och där vattnet är mer långgrunt.

Når er det best å reise hit?

Högsäsongen i Nice och i övrigt på rivieran är i juli och augusti och därför kan det bli ganska fullt och trångt under denna period med priser därefter. Det är ett mycket bra klimat från maj till oktober, om du har möjlighet att resa under senvåren eller hösten.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Villa Rivoli ★★★ 3n 2 060:-
Ibis Styles Nice Vieux Port ★★★ 3n 2 087:-
Vendome ★★★ 3n 2 185:-
Mercure Nice Centre Grimaldi ★★★★ 3n 2 190:-
Le Florence ★★★ 3n 2 305:-
NH Nice ★★★★ 3n 2 321:-
Trocadero ★★ 3n 2 362:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Nice
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 13°C 5°C 14°C
februari 13°C 6°C 13°C
mars 15°C 8°C 14°C
april 16°C 10°C 15°C
maj 20°C 14°C 19°C
juni 24°C 17°C 23°C
juli 27°C 20°C 24°C
augusti 27°C 20°C 25°C
september 24°C 17°C 23°C
oktober 21°C 13°C 21°C
november 16°C 9°C 18°C
december 14°C 6°C 16°C
Prognos för Nice