Marocko

Marocko är en salig blandning av långa stränder, öken, höga berg, basarer, orientalisk kultur och häftiga sevärdheter. Resmålet passar bra för alla som vill ha sol, bad och spännande utflykter.

Marocko ligger i Afrikas nordvästra hörn med flera härliga resmål. Det är ett stort land både i yta och folkmängd (nästan 30 miljoner invånare). Huvudstaden i Marocko heter Rabat men staden är mindre än t.ex. Marrakech och Casablanca. De mest populära resmålen i Marocko är badorten Agadir och den exotiska storstaden Marrakech.

Som tidigare fransk koloni har Marocko spår efter europeisk kultur och har kombinerat detta med marockansk kultur. Detta märks inte minst i matkulturen. Man hittar franskinspirerade kaféer och restauranger till vänliga marockanska priser samtidigt som det marockanska köket är fullt av spännande kryddor och färger. Både Agadir och Marrakech har europeiska stadsdelar där matkulturen står starkt. Andra populära städer av intresse i Marocko är den berömda «blå staden», Chefchaouen, surfstaden Essaouira och hantverksstaden Fès.

Shoppingen i Marocko är bra, billig och trevlig i de livliga basarerna. Populära köp är smycken, lädervaror, mattor, lampor, konsthantverk och keramik. I basarerna kan man också köpa lokala maträtter och köksutrustning, kryddor och te.

Det är enkelt att resa till Marocko. Man kan flyga direkt från Skandinavien och dessutom har många europeiska flygbolag linjer till flera av Marockos största städer. Marocko är en fascinerande blandning av stränder, öken, höga berg, basarer, äventyrlig kultur och spännande sevärdheter. Valutan i Marocko heter marockansk dirham men Euro kan också ofta användas.

Vem passar detta resmål för?

Marocko passar bra för alla som vill ha sol, bad, spännande utflykter och exotiska impulser med rimlig flygtid från Skandinavien. Med europeiska influenser blandad med marockansk kultur är Marocko ett mycket spännande resmål. Man får kanske mest ut av en resa till Marocko om man är lite berest. Den arabiska kulturen kan upplevas som överväldigande och hektisk och man behöver kanske ett par dagar för att anpassa sig till tempot och jargongen. Dock passar Marocko även för de som vill ha en lugn badsemester och för de som önskar upplevelser och aktiviteter, shopping och kultur.

När är det bäst att resa hit?

Största delen av Marocko har Medelhavsklimat med långa och varma somrar och milda och torra vintrar. I semesterorterna längs Atlanten blir det aldrig väldigt varmt eller väldigt kallt medan det i inlandet och vid foten av Atlasbergen är mer extrema temperaturer. Man kan därför säga att olika delar av Marocko bör besökas vid olika tider på året. Resmål i inlandet som t.ex. Marrakech bör undvikas i juli och augusti då hettan kan vara tryckande och solen brännande medan t.ex. kuststaden Agadir kan besökas under hela året.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Marocko
kalender DagDag NattNatt BadBad