Marmarisområdet

Städerna kring Marmarisbukten ligger mycket vackert vid den Egeiska kusten. De största orterna är Marmaris, Icmeler och Fethiye och de mindre orterna är Turunc och Kas.

I Marmaris välkända småbåtshamn ligger båtar från hela världen, skärgården är mycket vacker och en båttur rekommenderas.

Stränderna är varierande, det är fin- till grovkornig sand. Nöjeslivet är intensivt i Marmaris, och lugnare i Icmeler och Kas. Det finns gott om shopping i Marmaris och Icmeler.

Marmaris och städerna omkring är en bra utgångspunkt för utflykt på en eller två dagar till Pamukkale og Hieropolis.

Området erbjuder också några av de finaste stränderna i Turkiet. Utanför Fethiye ligger nummer ett Ölüdeniz stranden, och lite längre österut ligger den över tio km långa Patara stranden. Patara är en strand för äkta strandälskare. Stranden är också fridlyst för den sällsynta sköldpaddsarten Caretta lägger sina ägg här.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Icmeler ★★ 7n 3 499:-
Marmaris ★★★ 7n 3 521:-
Los Cristianos ★★★ 7n 3 826:-
Oludeniz ★★★ 7n 4 619:-
Fethiye ★★★ 7n 4 736:-
Playa de las Américas ★★★★ 7n 5 093:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Marmaris-området
kalender DagDag NattNatt BadBad