Malaga

Malaga är en spännande stad med både storstadsliv och strandliv. Utöver detta har Malaga ett brett utbud av kultur och underhållning. Staden är en perfekt utgångspunkt för att utforska Spaniens solkust, semesterfavoriten Costa del Sol.

Malaga, med sina nästan 600.000 invånare, är en medelstor stad med spanska mått sett men når inte upp till landets topp 5-lista. Malaga är en kuststad vid Medelhavet och utanför stadskärnan ligger en inbjudande sandstrand som är populär både bland turister och lokalbefolkningen när man önskar ett avbrott från stadslivet. Shoppingmöjligheterna i staden är goda och det finns många lokala butiker samtidigt som det också finns butikskedjor och shoppingcenter i staden. Calle Larios är den viktigaste shoppinggatan och El Corte Ingles har ett stort utbud av de senaste modekläderna. Malaga är en modern storstad men man bör naturligtvis ta en tur in till gamla stadsdelen med sina krokiga gator och passager, flera vackra torg och en storslagen katedral i renässansstil.

Gillar man konst och kultur är Malaga rätt resmål. Detta är Pablo Picassos hemstad och Museu Picasso har självklart en stor samling av hans konstverk, väl värt ett besök.

Kollektivtrafiken i Malaga är bra och biljetterna är billiga. Det är enkelt att hitta en taxi men det kan ofta vara mycket trafik. Stadskärnan är relativt liten och kompakt och man tar sig i regel enklast runt till fots.

Desto närmare den gamla stadsdelen man vill bo desto dyrare är oftast hotellen. Men då har man i gengäld i stort sätt allt runt hörnet. Dock kan det vara knepigt att hitta parkering i de trånga gatorna om man har hyrbil. Det kan vara värt att välja ett hotell som har pool (dessa finns oftast på hotelltaken). Efter en lång dag med sightseeing under solen kan en pool vara guld värd.

Malagas internationella flygplats ligger ca 20 minuter från centrum och har direktflyg till flera flygplatser i Skandinavien samt till flera av Spaniens största städer. Spanien har också ett välutbyggt tågnät och det kan ofta vara minst lika effektivt att ta tåget som att flyga från t.ex. Madrid.

Vem passar detta resmål för?

Malaga är först och främst ett resmål för de som önskar en storstadssemester med möjlighet för sol och bad men som också har intresse för historia och kultur. En långweekend på 3-4 dagar är en passande reslängd. Även om Malaga ligger vid Medelhavet är det inte en typisk charterdestination. Om man önskar en sol och bad-semester i barnvänliga omgivningar är nog badorterna utanför Malaga att föredra som Torremolinos, Fuengirola och Marbella.

När är det bäst att resa hit?

Malaga har Medelhavsklimat och kan besökas under hela året. Sommaren varar från april till november med juni-augusti som de varmaste månaderna. Även på vintern kan man ofta promenera i t-shirt och njuta av värmande sol på en utomhusservering. Om sommaren kan det bli ganska varmt i stadskärnan och många väljer då att bo i någon av badorterna och hellre besöka Malaga på en dagsutflykt.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Hostal Restaurante Las Acacias ★★★ 7n 2 830:-
Romerito Hotel ★★ 7n 2 880:-
Hotel Soho Los Naranjos ★★★ 7n 3 092:-
Zenit Malaga ★★★ 7n 3 156:-
Feel Apartments Picasso Center ★★★★ 7n 3 160:-
Nono Charming Stay Apartaments ★★★ 7n 3 284:-
BH Atarazanas Malaga Boutique Hotel ★★★ 7n 3 366:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Málaga
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 17°C 9°C 15°C
februari 17°C 9°C 14°C
mars 19°C 11°C 15°C
april 20°C 12°C 15°C
maj 23°C 15°C 17°C
juni 27°C 19°C 18°C
juli 29°C 21°C 21°C
augusti 30°C 22°C 22°C
september 28°C 20°C 21°C
oktober 24°C 16°C 19°C
november 20°C 12°C 17°C
december 17°C 9°C 16°C
Prognos för Málaga